Moa strømløs i halvannen time – måtte sende kundene ut av senteret

– Etter cirka en time uten strøm hadde vi en udramatisk evakuering. Etter en time begynner backup-en for strøm på brannvarsling å gå tom, og da må vi evakuere senteret for kunder.
New Articles

Det sier senterleder Anne Mari Kleppe til Sunnmørsposten.

Moa var uten strøm i omlag 1,5 timer onsdag, opplyser hun, i forbindelse med et stort strømbrudd i Ålesund.

– Ikke kledd for kulda

Knut-Erik Hovden, som var en av dem som ble evakuerte under strømbruddet, forteller at strømbruddet først førte til at personer som ikke hadde kontanter ikke fikk kjøpe seg noe.

– Jeg som ikke hadde spist siden frokost i sekstida, var veldig sulten. Etter en stund gikk det en melding over anlegget om at alle kunder måtte evakuere. Dette gjaldt alle, uansett alder og handikapp. Utendørs var det-8 grader, og mange var for lite kledd til å stå ute i kulda,  da en var forberedt på en vanlig dag på senteret, sier Hovden til Sunnmørsposten.

– Uproblematisk

Senterlederen mener på sin side at strømbruddet ikke førte med seg store problemer.

– Heldigvis var det lyst da strømmen gikk, dermed er mesteparten av senteret lyst. Heisene går automatisk ned til første etasje og åpner dørene når strømmen går, og nødlysene går på batterier. De fleste butikker har backup slik at man kan betale med kort, sier Kleppe.

Etter en time begynner back-upen for strøm til brannvarslingsanlegget å nærme seg tom, og da må senteret tømmes for folk.

– Evakueringen gikk rolig for seg. De som hadde bil fikk hente denne, og de som kom med buss eller lignende fikk stå ute på sørsiden, der det var sol. Det er jo klart at det ikke er noe særlig for oss eller for kundene som hadde planlagt å gå inne. Men når det først skulle skje, så var det heilt udramatisk.

Hun anslår at kundene måtte stå ute i maks en halvtime før strømmen var tilbake.