Statsministeren blir med på nattevandring

21. april arrangerer Norad nattevandring opp trappene til Fjellstua for å sette fokus på FNs bærekraftsmål. Også til stede denne dagen: statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg vil være til stede under nattevandringen til Fjellstua.   Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nattevandring: Norad arrangerer nattevandring i Ålesund 21. april. Illustrasjon: Norad 

New Articles

Fra før er det kjent at artist Jarle Bernhoft vil holde gratiskonsert oppe på Aksla. Nå opplyser statsministerens kontor at statsminister Erna Solberg også vil være med på nattevandringen 21. april.

Statsministeren vil ankomme Ålesund om ettermiddagen, hvor hun først vil ha møte med kvinnenettverkene Inspiro og Lederforum Sunnmøre. Deretter vil hun ha møte med direktør i Norad, Jon Lomøy, og ordførerne i samarbeidskommunene i Region Ålesund; Giske, Sandøy, Sula, Skodje, Haram, Ørskog og Ålesund.

Om kvelden vil ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal tale om at regionen vil bli den første i Norge som vil bruke Bærekraftsmål 14: Liv under vann, som rammeverk når de utvikler en plan for å ta vare på de lokale havområdene.

Senere vil det bli oppstart i bæremålsløypa nederst i byparken, der vandringen vil foregå opp trappene til Fjellstua. Oppe på toppen vil det bli ønsket velkommen av ordfører og leder i Norad, før statsministeren vil holde en kort tale. Det hele avsluttes med en gratiskonsert med Jarle Bernhoft.

Neste dag drar statsministeren til Rauma, der hun vil besøke det rasutsatte området «Mannen».

Glad for at statsministeren kommer

Nattevandringen arrangeres av Norad. Direktør Lomøy er glad for at statsministeren tar turen til Ålesund.

– Nattevandringen er et viktig arrangement for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål, vår felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Sammen kan vi sørge for at verden når målene innen 2030, men for at vi skal kunne bidra må vi vite at målene eksisterer og hva de handler om. Vi er veldig glade for at statsministeren tar turen til Ålesund for å hjelpe oss med å spre kunnskap om dette, sier Lomøy i en pressemelding.