For Brattvåg kunne og burde ha ledet mer enn 1-0 til pause. Faktisk kunne hjemmelaget ha avgjort kampen de første 20 minuttene. Sjansene var også mange og store både i starten og mot slutten av den andre omgangen. Gjestene fra Jæren skapte ingen ting de første 45 minuttene, men skjerpet seg etter pause. Bryne kom til 3-4 store sjanser. Det holdt utrolig nok til 2-1 seier i Brattvåg.

- Det er dyrt å ikke score på så store sjanser i 2. divisjon, der man vanligvis ikke får så mange sjanser som vi spiller oss fram til i dag. Vi tar med oss det positive i at vi skaper så mange sjanser, og spillemessig er det tidvis mye bra. Like vell føles dette litt som å ha solgt smør, uten å ha fått betaling for arbeidet, sier Brattvåg-trener Rune Ulvestad.

Sjansebonanza

Brattvåg kunne lett ha skåra både 4 og 5 mål med normal uttelling, og Bryne kom til svært få sjanser i kampen. For Brattvåg var det ikke en enkelt syndebukk, for de feite sjansene var fordelt på 5-6 forskjellige spillere.

Brattvåg stod høyt med laget fra start av, og var aggressive i gjenvinningen av ballen. Det var som starten på cupkampen mot Rosenborg, med bare en vesentlig forskjell.

Denne gangen fikk Brattvåg betaling i form av scoring tidlig – og for et mål det var!

Niklas Rekdal kombinerte fint ute til høyre før kantspilleren la ballen 45 grader ut. Der kom Ola Husby med ferdig ladet kanon, og skuddet rakk såvidt Brynes meget gode keeper Igor Spiridonov å få tre fingartupper på før nettet bak han gav etter for krafta i skuddet fra BIL-spilleren.

- Det er en slik type sjanse der en bare drar til, lukker øyne og håper det beste. Et godt treff, oppsummerer Ola Husby.

Da var det spilt knappe ni minutter, og Bryne-treneren hadde sett nok. Han sendte innbytterene i oppvarming.

Verre skulle det bli for gjestene som slapp med skrekken de første 20 minuttene.

Torbjørn Grytten kom alene mot keeper, men denne gang fikk Spiridonov parert med foten til et hjørnespark.

BIL lykkest med å stå høyt i banen med hele laget, og Bryne fikk ikke komme ut av egen sone i det hele tatt.

I ettertrykket fikk midtstopper Scott Fellows en kjempesjanse alene mot keeper, men avslutninga gikk utenfor Bryne-målet.

Det nærmeste Bryne kom før pause, var en halvsprett-rødfis som Einar T. Lye satte rett på BIL-målvakt Neydson da Silva

Hardt straffa

Bryne hadde tydeligvis fått klare meldinger om hvor skapet skulle stå i pausen, for gjestene kom bedre offensivt ut fra start av.

Det var imidlertid Brattvåg som fortsatt sløsefesten rett fra avspark. Et kjempeangrep rullet opp ute til høyre med en gjennomført god Patrik D. Hjelmset, endte opp i beina til Ola Husby på rundt 15 meter. Målscoreren kunne gått for et hjørne, men uansett endte skuddet rett på Bryne-keeperen. Den var stor.

- Flaut av oss å ikke score flere mål i dag, og den avslutninga mi etter pause er pinlig svak. I dag fortjente vi mye mer. Veldig surt, sier Ola Husby.

Bryne kom ikke til mange sjanser, men det skulle like vell stå seg med de tre store de skapte etter pause.

For i en tett og jevn 2. divisjon blir man knallhardt straffa om sjansene ikke settes.

Bryne var tidvis mye bedre med i kampen, og fikk satt det offensive spillet. I en god Bryne-periode, fikk gjestene rullet opp et godt angrep sentralt i banen. Ballen havnet etter hvert hos den tidligere Odd-spilleren Erik Rosland, og telemarkingen bredsida inn 1-1 på direkten i Neydson da Silvas lengste hjørne.

Knappe åtte minutter senere fikk Bryne et hjørnespark, som traff enten ryggen på en Brattvåg-spiller eller Bryne-innbytter Bjarne Langeland og seilte inn til 2-1.