Politiet offentliggjør navnet i samråd med pårørende.

Nødetatene fikk melding om ulykka tidlig lørdag morgen. Båten kjørte på land på øya Selja i Selje kommune i Sogn og Fjordane.

Dykkere fra det lokale brannvesenet og fra redningsskøyta Halfdan Grieg fant kvinna inne i båten. Hun ble reddet opp av vannet og fraktet til Haukeland universitetssjukehus i redningshelikopter. Kvinna blei erklært død på sjukehuset lørdag kveld.

Ifølge skipsføreren har båten, som er en daycruiser på mellom 26 og 30 fot, truffet land før den har sklidd av og sunket slik at den la seg med akterenden mot sjøbunnen, mens baugen ble holdt oppe av en luftlomme.

Etterforsker videre

Det er Nordfjord lensmannsdistrikt som leder etterforskninga av saka.

– Vi har ikke noe mer informasjon om hendelsesforløpet enn det vi har gitt til nå. Vi jobber fremdeles med undersøkelser og kan ikke konkludere med noe, sier politioverbetjent Lasse Trosdahl til Sunnmørsposten mandag kveld.

Politiet har avhørt mannen som var om bord i båten.

– Så langt vi vet var det en mann og en kvinne i båten. Han er avhørt, det samme er flere vitner som ikke var vitne til selve ulykka, men som kan forklare litt mer omhvordan båten bevegde seg i forkant. Det er en del arbeid som gjenstår før vi eventuelt kan konkludere med noe, sier politioverbetjenten.

Ifølge Trosdahl gikk det kort tid fra nødetatene fikk beskjed til kvinna ble funnet og reddet opp av vannet.