Fra politiloggen:

Rampestreker, pistolskudd og promille

Han fikk seg en overraskelse, mannen som hadde kjørt med promille, da politiet ringte på døra hjemme.

ILLUSTRASJON.  Foto: Nils Harald Ånstad

New Articles

Mannen i 40-årene forlot et serveringssted i Spjelkavik, satte seg i bilen og kjørte hjem til en adresse på Blindheim. Han kom seg også vel hjem før politiet ringte på døra.

– Et vitne tipset om en konkret person og en konkret bil, så vi oppsøkte mannen på hans adressem, forteller Jan Helge Kjøl, operasjonsleder ved Politiet i Møre og Romsdal.

Han sier at mannen ble tatt med for en blodprøve. Mannen blir nå anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Promillekontroll

Søndag morgen utførte politiet to promillekontroller av bilførere i Ålesund. Den ene startet klokka 06.30, i Ålesund sentrum.

– Her ble 25 bilførere kontrollert. To stykker ble tatt med promille, forteller Kjøl.

Den andre kontrollen ble gjort ved Shell på Lerstad i Ålesund, fra klokka 06.38.

– I denne kontrollen ble 27 bilførere kontrollert. Her var det ingen reaksjoner, sier Kjøl.

Rampestreker

I går kveld fikk noen foreldre i Blindheimsområdet telefon fra politiet etter at sønnene deres på 12 og 13 år hadde lekt med fyrverkeri.

– De har holdt på flere steder og vi fikk inn melding fra flere tipsere. Blant annet fyrte de opp fyrverkeri på Vegsundbrua og ved en skole på Blindheim. Guttene innrømmet forholdet og politiet tok en prat med dem om brannfaren som er involvert ved å gjøre slikt. Du kan kanskje karakterisere det som rampestreker, sier Kjøl.

Skudd

I løpet av natta kom det inn flere meldinger til politiet om at det var avfyrt skudd i området Furene i Volda. Politiet benyttet flere patruljer i søk, og kom fram til at en startpistol var blitt benyttet. Gjerningspersonen anmeldes og startpistolen ble beslaglagt.