– Jeg gråt, sier Elin Skotheimsvik bosatt i Ålesund. Trønderen, som flyttet til Ålesund for femten år siden har alltid hatt et nært forhold til Gåte, som akkurat har gått av scenen.

Gjetord

Bandet leverte en konsert som har gjort folk enten målløse, eller fulle av jubel og energi.

– Dette vil det gå gjetord om, sier hun og smiler lykkelig.

– Og det sier jeg ikke bare fordi jeg er utflyttet trønder på Sunnmøre, altså. Bare spør folk her!

Superlativer

Og hun har rett, romsdaling, sunnmøring, trønder, bergenser eller nordmøring, superlativene hagler om det Gåte gjorde på scenen.

Festivalsjef Dag Inge Langbakk smiler når jeg treffer ham under konserten med boogie rockerne Backstreet Girls og forteller om disse reaksjonene.

– Jammen, hør der. Så artig! Da har vi truffet.

Billettrekord

Han er fornøyd med kveldens oppmøte på plassen foran Tindesenteret. Jeg lurer på om to dager med pøsende regnvær, etter tre måneder med så lite nedbør at bøndene må nødslakte buskapen sin, er bittert.

– Jeg tenker aldri på været, for det kan jeg ikke gjøre noe med, svarer Langbakk.

– Vi satte billettrekord med 2500 på torsdag da Åge Aleksandersen spilte, det var litt mindre inne på fredag og i dag er det nok enda mer enn torsdag og lørdag.

Det konkrete og offisielle antallet billetter er ikke klart for publisering enda, men at også årets festival er en suksess er det ingen tvil om. For det blir festival neste år også.

Samisk, rogalendinger og Kristiansund

Rett før DumDum Boys gikk på scenen halv tolv, for å avslutte festivalen med et sett som fikk de ca 3000 publikummerne foran scenen til å koke, annonserte nemlig RaumaRock fem artister som kommer i 2019.

Samiske Isák, rogalendingene Skambankt, veteranene Big Bang, de suksessrike kristiansunderne i El Cuero og nykommerne The Modern Times, som gjorde stor suksess i 2017. Festivalen går av stabelen 1. – 3. august og også neste år tar nok mange sunnmøringer turen over fjellet, enten for å være frivillige eller publikum.