Så mye sank prisene da streiken var over

Torsdag ettermiddag kosta det over 3000 kroner å fly med Norwegian fra Ålesund til Oslo – en veg.

  Foto: Stig Vågnes

New Articles

Klokka 23 samme kveld var prisene til Norwegian igjen nede på under tusenlappen for en flyreise fra Ålesund til Oslo 7. mai, viser eksempelet over.

Torsdag kveld var også streikens ende et faktum, da SAS-sjef Richard Gustavsen endelig kunne fortelle at SAS hadde fått på plass en avtale som skal sikre driften.

Over 400.000 passasjerer har den siste uka blitt rammet av streiken, og mange måtte skaffe seg alternativ transport.

Konkurrenten Norwegian har blitt kritisert for å øke prisene under streiken. NRK har tidligere skrevet at selskapet økte billettprisene på flere flyruter med over 400 prosent.

Norwegian svarte da at det er naturlig at prisene justeres når pågangen er stor.


SAS har fått 20 kompensasjonskrav etter streiken

Transportklagenemnda har så langt mottatt mellom 15 og 20 krav om økonomisk kompensasjon fra SAS-kunder som følge av pilotstreiken.


Flyanalytiker tror på billigbilletter

Flyanalytiker Hans-Jørgen Elnæs tror SASvil tilby billigere billetter for å reparere forholdet til kundene etter streiken som rammet hundretusener passasjerer.

– Det SAS sannsynligvis kommer til å gjøre når streiken er over er å forsøke å blidgjøre markedet, både i form av billige billetter og gode tilbud til Eurobonus-kundene sine, sier Elnæs i WinAir til Dine Penger.

Over 400.000 passasjerer har den siste uken blitt rammet av streiken. Også fredag er så langt 61 avganger innstilt fra Norges flyplasser.

– Én måte å vise at de ønsker å gi noe tilbake, er å komme med noen tilbud, det tipper jeg de har i planleggingsboken sin. Og da vil Norwegian matche det, så det kan bli mange billige billetter, sier flyanalytikeren.

– Har SAS råd til det?

Professor og ekspert på luftfartsøkonomi Frode Steen ved Norges Handelshøyskole er imidlertid usikker om SAS har råd til billigsalg etter den kostbare streiken.

– SAS lever godt på sine lojale kunder. I det bildet vil slike kampanjer handle om å få disse tilbake og å fylle fly, sier han.