Mer kolonnekjøring i Ålesundstunnelene

Fra mandag 20. mai har det vært en periode med kolonnekjøring på kveld og natt i Godøytunnelen. I Ellingsøy- og Valderøytunnelen blir det kolonnekjøring fra søndag 26. mai.

Ålesundstunnelene utbedres. Foto: Staale Wattø   Foto: Arkivfoto

New Articles

- Vi fortsetter å gjøre en del av arbeidet på dagtid, som ikke vil berøre trafikken eller føre til at vi må stenge tunnelene. Vi skulle gjerne hatt alle tre tunnelene åpne hele tiden, men skal vi komme til kabelbroene i taket må vi ha kolonnekjøring for å ivareta sikkerheten til de som jobber i tunnelen, sier prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen til egne hjemmesider.

- Vi beklager ulempene dette medfører. Vi er også takknemlige for tålmodigheten som trafikantene har vist gjennom anleggsperioden, og gleder oss til å snart kunne gjenåpne Godøy-, Ellingsøy,- og Valderøytunnelen for fri ferdsel, står det videre.

  • Godøytunnelen blir stengt med kolonnekjøring mellom kl. 21.00 til 05.30 fra mandag 20. mai til søndag 26. mai. Trafikken gjennom tunnelen vil bli avviklet med kolonner til faste tidspunkt.
  • Ellingsøy- og Valderøytunnelen vil være stengt med kolonnekjøring mellom kl. 21.00 til 05.30 fra søndag 26. mai til lørdag 8. juni. Trafikkavviklingen vil være som tidligere, med kontinuerlig kolonnekjøring mellom kl. 21.00-24.00 og 04.30-05.30. Fra midnatt og til kl. 04.30 er det faste kolonner én gang i timen fra Ålesund og Valderøya