Sunnmørsmann betalte for overgrep på nett

Dømt til ni år og seks måneders fengsel for overgrep

Dommen fra Sunnmøre tingrett er strengere enn påstanden fra påtalemyndigheten.

Sunnmøre tingrett. Illustrasjonsbilde  Foto: Stig Vågnes

New Articles

En mann i 50-åra fra Sunnmøre er dømt til ni år og seks måneders fengsel for overgrep. Mannen bestilte og betalte for overgrep mot asiatiske mindreårige via Skype, og dommen omfatter både medvirkning til forsøk på voldtekt av barn under 14 år, seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år og seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

- Retten finner ingen formildende omstendigheter for straffens utmåling, heter det blant anna i dommen.

Påstanden til aktoratet var ni års fengsel. Dommen er ergo strengere enn påstanden.

Forsvarer Torgeir Langva ba om mildere straff med bakgrunn i lang saksbehandlingstid hos politiet. Dette avslo retten på grunn av sakens kompleksitet.

Mannen ble avslørt under «Operasjon Jupiter» - Møre og Romsdal politidistrikts satsing mot nettovergrep.

Totalt fant politiet 7.533 overgrepsbilder og 1.258 videoer som viser overgrep mot barn. Disse var lagret og distribuert i perioden 2015 til oktober 2017. Selv om mannen jevnlig har slettet og blokkert brukere, så fant politiet chat-samtaler med 43 brukere.


- Betalte for direkteoverføringer av overgrep på nett:

Krever ni års fengsel for overgrepstiltalt sunnmøring

Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim krever fengsel i ni år for den overgrepstiltalte sunnmøringen som denne uka møter i Sunnmøre tingrett, tiltalt for en rekke straffbare forhold.


Til fradrag i straffa kommer 136 dager der mannen har sittet i varetekt.

Dommen er enstemmig.

Mannen har ikke erkjent straffskyld for de mest alvorlige forholdene han nå er dømt for. Forsvarer Torgeir Hovland Langva sier mannen har gitt uttrykk for at han ønsker å anke dommen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
New Articles