Rein mat slår an i Berlin

Mat fra Møre og Romsdal frister tyskerne.
New Articles

– Det har vært veldig bra i dag. Vi har faktisk solgt over all forventning, sier fylkeskoordinator for Møre og Romsdal, Kirsti Indreeide og peker bort på den populære matdisken hvor det bugner av både laks fra Toregarden og hjortespesialiteter fra Øre Vilt.

Viktig messe

Her stimler nysgjerrige tyskere sammen for å både se og smake på matspesialiteter fra fylket.

Over 500.000 besøkende er innom det som er en av verdens største forbrukermesser for mat, landbruk og reiseliv i løpet av de ti dagene Grüne Woche pågår.

I år presenterer Møre og Romsdal seg for første gang som en helhetlig region og produkter fra flere regionale produsenter selges på messa, i tillegg til at et titall bedrifter aktivt står på standen som har fått navnet «The Top of Fjord Norway».

Ren natur og mat

I tyske medier har dioksinskandalen dominert overskriftene omkring årets Grüne Woche. Økologiske produsenter har opplevd et kraftig oppsving i etterspørselen av spesielt egg og kjøtt. Tysk bransje klarer ikke selv å dekke behovet og er avhengig av å importere varer.

Landbruksdirektør Anne Berit Løset, som også er på plass i Berlin under åpningshelga, tror mange forbinder norsk mat med ren natur.

Jeg både tror og håper at den norske maten har gode skussmål. Men én ting er å eksportere maten, den andre tanken er å lokke tyske turister til Norge.

God PR

Både Vågen Gård, Derinngarden og Tingvollost, som presenterer produkter fra regionen på standen i Berlin, driver økologisk. Og landbruksdirektøren tror utstillingsvinduet på Grüne Woche også kan slå positivt ut på det lokale og nasjonale salget.

Økologisk drift er ikke et kriterium for å delta på standen. Det avgjørende er at produktene har lokal forankring.

Kultur

– Vi ønsker å vise fram ei bredde på produktsida fra Møre og Romsdal. Mat er en stor del av den totale reiseopplevelsen. Vi har fantastisk flott natur, men vi må også by på kulturhistorie for dem som kommer og mat er en sentral del av det, understreker landbruksdirektør Anne Berit Løset.

Rekkedal Gjestehus, Stiftelsen Geirangerfjorden verdensarv, Geiranger Sjokolade, Øre Vilt, Nordveggen, Destinasjon Molde og Romsdal, Renndølssetra i Innerdalen, Derinngarden og kjøkkensjef Jan Roger Blø Molde Fjordstuer er også blant dem som er til stede på Møre og Romsdals stand i Berlin.