Søndag med messing

Både solotrompeteren fra Den Norske Opera og en ung kvintett blåser i Volsdalen kirke.

Den lille messingfabrikken har produsert denne kvintetten som skal opptre i Volsdalen kirke søndag.  

Solotrompeteren i operaen er visst sin egen instrumentfabrikk. Roeland Henkens vant orkesterjobben i en alder av 25.  

Konserter

Tre belgiske musikere, dirigenter og pedagoger bosatt på våre kanter sørger for at det stadig skjer ting i miljøet.

Trompeteren Tom Gontier arbeider bl.a. i Ålesund kulturskole. Kollegene Nick Ost og Stijn Berbé i Vestnes. Alle er aktive utøvere og instruktører. De vil gjerne høyne aktivitetsnivået blant lokale messingblåsere. Nå slår de dørene opp til en inspirerende konsert søndag kveld i Volsdalen kirke.

De har alliert seg med en oppsiktsvekkende landsmann: Roeland Henkens spilte seg til fast jobb som solotrompeter i Den Norske Operas orkester i en alder av 25 år. Tre år etter legger han altså turen hit. Han blir akkompagnert av konsertpianisten Marina Kan Selvik.

Henkens har sin faglige bakgrunn fundert i studier ved Hochschule für Musik i Frankfurt.

Stijn og Nick driver noe de kaller «Den lille messingfabrikken» i Vestnes. Akkurat nå har den fasong av en kvintett. Der finner vi bl.a. brødrene Florian og Emil Krogsæter. Henholdsvis horn og tuba. Florian har virkelig gjort furore. Men også kvintettens kornettist Roman Mohylevyts fra Tomrefjord har kommet langt. I vår vant han seg like godt drømmestipend.

Instruktørene skal også i ilden på sine respektive instrumenter. Tom Gontier er allerede nevnt. Han får solistisk selskap av hornisten Stijn Berbé og Nick Ost på eufonium. Alle tre er veritable virtuoser, så søndagskvelden i Volsdalen kirke kan bli riktig så hørverdig. Og barn går gratis, reklamerer messingtroikaen.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Konserter