Velgjort sommermoro

«Vi skal ingensteds» handler om alt vi utsetter oss ved å dra på ferie.

Oldefaren til Vilde: Ina Breivik som Grieg-inspirert oldefar som holder 17. mai-tale, Henrik Overaa Bjørnson som fortvilet FAU-leder. Foto: Alexander Worren 

Sommershow
  • Navn: «Vi skal ingensteds».
  • Show av og med Astrid Overaa, Ina Breivik og Henrik Overaa Bjørnson.
  • Inneholder også materiale skrevet av Trond Hansen og Are Kalvø.
  • Pianist: Fride Nøstdahl Hjelle.
  • Sted: Teaterfabrikken.
  • Publikum: Fullt.
Kultur

Å kunne presentere sitt eget sommershow har tradisjonelt vært forbeholdt byer med en størrelse som langt overgår Ålesund. Derfor er forventningene høye når Ina Breivik, Astrid Overaa og Henrik Overaa Bjørnson gjør dette i hjembyen. Det er en lettelse å kunne si at de innfrir med glans.

Rød tråd

Sommershowet «Vi skal ingensteds» har en rød tråd som handler om alt det vi utsetter oss for ved å dra på ferie. Undertonen er at vi kanskje har det like fint hjemme. Spesielt harselerer trioen med den tradisjonelle sydenturen og konseptet «all inclusive».

Lokalt preg

Henrik Overaa Bjørnson er, som et eksempel, glimrende som charterverten som skal fortelle hotellgjestene hvordan de skal oppføre seg. Han tar rollen fullstendig på kornet. Både i denne rollen, og i andre, avslører han at han besitter et svært godt språkøre. Henrik er troverdig på flere dialekter.

Showet handler nemlig ikke bare om sunnmøringer. Det er en lettelse. Med unntak av ett lite poeng, er tekstene rensket for de sedvanlige sunnmørsvitsene. I stedet fremheves lokale karakterer som vi alle kan kjenne igjen. Det blir gjerne gjort på klingende ålesundsdialekt. Slik får showet et veldig riktig, lokalt, preg.Derfor virker én av sketsjene en smule malplassert. Det er den om hjelperytterne til Thor Hushovd. Ina og Henrik gestalter karakterene godt, men sketsjen har ingen jording i resten av sammenhengen.

Pirk

Dette er likevel pirk. Astrid, Ina og Henrik holder lattermusklene varme gjennom hele showet. Det er ikke langt mellom de komiske høydepunktene, samtidig som de tre gir publikum pustepauser med melankoli og ettertanke. Her er svært mange gode karakterer. Astrid, Ina og Henrik får vist at de er dyktige, både som skuespillere og humorister. En liten overraskelse er at Henrik viser fram en imponerende sangstemme.

Showet kunne hatt godt av litt strengere regi. Noen gode ideer burde blitt tatt livet av, for det er i lengste laget. Når det er sagt, dette er sommermoro fra ende til annen. På høyt nivå.

– Astrid, Ina og Henrik holder lattermusklene varme gjennom hele showet.