Hjemmelaget julestemning i Waldehuset

– Det føltes nesten som om vi ble sugd inn hit, det er jo bare såååå koselig.
Kultur

Det sier Margunn Hasle Eide. Hun møtte klubbvenninner til klubb og julemarked i Waldehuset i Ålesund mandag. De kom for å se ullproduktene som venninnen Kirsti Teigen Lillebostad har laget og selger på markedet.

Se video: Stemningsrapport fra julehuset

For damene i klubben ble besøket i Waldehuset flere fluer i ett smekk: – Her får vi truffet hverandre, vi får god mat, spesielle julegaver, og, det beste av alt, garantert julestemning, sier Margunn.

Fullt hus

Flere enn klubbvenninnene mente det var en god idé å ta turen innom Waldehuset da startskuddet gikk for julemarkedet.

– Dette har gått over all forventning, det har vært fullt hus fra vi åpnet dørene sier husfrua, daglig leder Mette Fausa.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

Hun forteller at julemarkedet var en suksess da det ble arrangert for første gang i fjor. Åpningsdagen tegnet til å bli enda bedre enn fjoråret. Mette er glad for at folk bruker huset.

– Det er dette vi har ønsket hele tida, at Waldehuset skal være et sted der folk i alle aldre kan føle seg velkommen og finne ro. Nå opplever vi at folk kommer tilbake igjen og igjen. Ingenting er bedre enn det. 

Hele uka

Under julemarkedet blir det solgt produkter laget av lokale krefter. Alt fra bøker, til tøfler, lys og pyntegjenstander er til salgs. Overskuddet går til drifta av huset.

Julemarkedet varer i en uke, til og med søndag. I denne perioden serveres det rømmegrøt, vafler, kaker og andre kafévarer hver dag.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Inviterte gjester

I tillegg får de som kommer servering av det mer fortellende slaget. Klokka fem hver dag kommer en invitert gjest for å snakke om hva julen betyr for dem.

Mandag var det Knut Tomren som fortalte i ti minutter. Han la vekt på begrepet «tid».

– Jula kan lett bli stressende. Men kanskje vi hadde hatt godt av å stoppe opp. Det er mye vi ikke trenger å rekke, mye vi ikke må gjøre. Det viktigste er å se hverandre, ha tid til hverandre, sa han.

Relaterte saker:

Stemningsrapport fra julehuset

Vil du i julestemning? Kanskje du får det av denne videoen fra julemarked i Waldehuset