Stine Hole Ulla til Melodi Grand Prix:

En seier å bli med i MGP

Deltar med egen låt om spor og savn.

Stine Hole Ulla skal delta i Melodi Grand Prix. Her fra en julekonsert i desember.   Foto: Atle Hole

Kultur

Stine Hole Ulla fra Sykkylven bor nå i Oslo hvor hun jobber fulltid med artistkarrieren. Da hun fikk vite at hun var en av finalistene til årets MGP-konkurranse, sto hun på flyplassen på Vigra.

– Det var 1. desember og jeg var i gang med juleturné. Jeg hadde akkurat landet da telefonen ringte. Jeg ble så glad at jeg ikke greide å prate, tårene bare rant.

Ville være kordame

Det å være med i MGP er nemlig en gammel drøm for 21 år gamle Stine. Hun har elsket konkurransen siden hun var jentunge.

– I begynnelsen besto faktisk drømmen i å være kordame, ler Stine.

Dette var noen år før hun skjønte at hun var god nok til å være frontfigur selv. Men å være god nok til å være med er ingen garanti for å bli plukket ut.

– Til årets konkurranse ble det sendt inn rundt 1.000 bidrag. Så at jeg er valgt ut, som én av ti, føles allerede som en seier. Når det er sagt skal jeg gjøre alt i min makt for å vinne den norske finalen og gå videre. Jeg har ordentlig tro på denne låten, sier Stine.

Savn og spor

Låten, som har fått navnet «Traces», har hun skrevet selv sammen med Ingrid Skretting og Trude Kristin Klæboe.

– Det er en låt som er hundre prosent meg. Den er en stor og vakker ballade som er tilrettelagt for min stemme. Teksten er personlig og handler om savn, det å miste noen man er glad i. Jeg synger om de gode sporene, fylt av kjærlighet, som er igjen etter de man har mistet.

Hvem Stine synger om i låten vil hun ikke si.

– Mest fordi jeg ikke vil legge føringer på folks tolkning av sangen. Alle skal stå fritt til å kunne tolke teksten uten å tenke på min historie.

Mellom. Stine har hørt alle låtene hun skal konkurrere med og tror konkurransen blir tøff.

– Jeg har tro på at min låt kan vinne, men det er mange flotte låter med. Hun liker at juryen ikke har gått etter å få med flest mulig A-kjendiser.

– Låtene har vært det avgjørende og det er bra. Dette er sterke låter som kommer til å gjøre finalen i Spektrum til en fest.

Alle finalistene

Agnete Johnsen – «Icebreaker»

I 2008 vant Agnete Johnsen i spissen for The BlackSheeps MGP Jr med storhiten «Oro jaska beana», før hun deltok i «voksen-MGP» med samme band, og gikk videre nesten til topps i «Stjernekamp» og deretter ble tidenes yngste vinner av «Skal vi danse». Men her stiller 21-åringen solo med låten «Icebreaker».

Elouiz – «History»

Norsk-svenske Elouiz (19) beskrives som en spennende nykommer med strålende stemme. Hun slapp debutsingelen «10» i 2014, og deltagelsen i MGP med «History» er neste steg i hennes gryende karriere som artist og låtskriver.

Freddy Kalas – «Happy Rush»

Folkeligere enn Freddy Kalas blir det ikke. Han har vært å høre med «Pinne for landet», «Hey Ho» og «Fest hos Kalas» og fått strømmetall i titalls millioner og toppet både VG-listen og Spotifys toppliste. Bidraget «Happy Rush» er hans første forsøk i MGP-sjangeren.

Laila Samuels – «Afterglow»

Med sangen «Afterglow» gjør Laila Samuels comeback som artist, etter å ha fokusert mest på låtskriverkarrieren i tiåret som har gått siden 90-tallsbandet The Tuesdays herjet med låten «It's Up To You». Hun er basert i Berlin, og er nok en MGP-debutant.

Makeda – «Stand Up»

Makeda, med bakgrunn fra Etiopia og Asker, er nok en debutant i MGP-sirkuset. Hun imponerte med stemmen sin i «The Voice» i 2013. Hun har også vært å se i «Det store korslaget», og har jobbet med sterke navn som Nico & Vinz, OnklP og Samsaya. Nå satser hun på solokarrieren og byr på «Stand Up».

Pegasus – «Anyway»

Dansebandfolket kjenner brødrene Tommy og Ronny Nilsen fra Pegasus, som vant Spellemann i 2012. Nå debuterer bandet i MGP med låten «Anyway».

Stage Dolls – «Into The Fire»

Selv om Stage Dolls er veteraner innen trønderrocken, så er Torstein Flakne og co. debutanter i MGP-sammenheng når bandet i sitt 33. år er klar for å konkurrere med låten «Into The Fire».

Stine Ulla – «Traces»

Stine Ulla ble «Norske Talenter"s første kvinnelige vinner, bare 17 år gammel. Den klassisk skolerte vokalisten, som ble tatt opp som 14-åring i NTNUs talentutviklingsprogram, prøver seg nå langt uti popbransjen med låten «Traces».

Suite 16 – «Anna Lee»

Boybandet Suite 16 ble etablert gjennom realityshowet «Project Boyband». De fem ungguttene har sluppet to singler og spilt under Norway Cup og «Allsang på grensen» før de nå prøver seg med låten «Anna Lee» i Melodi Grand Prix (ja da, det rimer).

The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan – «Laika»

En gruppe kvinnelige performancekunstnerne akter ifølge NRK å gjøre seg bemerket når de MGP-debuterer med sangen «Laika», etter blant annet å ha gjort performancer ved Høstustillingen, Bergen Kunsthall og på Museet for samtidskunst. De tar med seg Lisa Dillan, jazzvokalist, improkunstner og Elvis-tolker.

Få med deg de siste kulturnyhetene! Lik smp.no kultur på Facebook.