Se musikkvideoen til Someone Who´ll Get It

Hva er det Ingrid Helene Håvik slåss mot?

Highasakite har laget video singelen Someone Who´ll Get It, som er første låt ut fra det kommende albumet.

Kultur

Vokalisten i Highasakite, Ingrid Helene Håvik, forteller at hun deltok på et poledancing-kurs der hun innså hvor vakker denne formen for bevegelse og uttrykk er.

Men hun ville ikke bare gjøre det elegant. Produksjonsselskapet for videoen, trønderske Helmet, opplyser at Håvik skulle være alene og likevel slåss mot noe.

I videoen ser vi Håvik inne i et glassbur der hun til slutt drukner i det Helmet kaller hennes egen olje. Selskapet fortalte Håvik at «du kommer til å danse, du kommer til å synge, og det vil komme olje ut av nesen og kroppen, og du til slutt drukner i det.» skriver Vogue, som presenterte videoen først.

– Først da jeg startet med poledance-timer i august, innså jeg hvor vakkert det var som bevegelses- og uttrykksform. Nå er jeg glad for at videoen ikke fikk en strippe-atmosfære, sier Håvik til Vogue.

Albumet, som kommer til våren, er ifølge vokalisten er politisk album.

– Det er ikke et politisk album i den forstand at jeg vil ha folk til å velge side eller tankesett, men det handler om ting som har vært sentrale i mitt liv, sier hun i en pressemelding.

Hun også trekker fram hennes studier av posttraumatisk stress hos krigsvetereaner.