Det sier Camilla Kloster. Lørdag tok hun og pappa Håvard Godøy med seg barna Lauritz (2) og Lilja (4,5) på aller første «Teaterlørdag» arrangert av Barneteatret Vårt. Denne gangen sto forestillingen «Herr Mølsk» på tapetet. (se video)

Den handler om Herr Mølsk, som jobber som renholder i Museum for Lyd. Nederlandske Etienne Borgers, som er både skuespiller, musiker og komponist, tar med barna på en reise i lyd og fantasi. Lauritz og Lilja forteller at de likte forestillingen, som både var morsom og litt skummel.

– Ved å se et slikt skuespill må barna bruke sanseapparatet sitt på en helt annen måte enn ellers. De blir eksponert for en ny type historiefortelling som kanskje er mer abstrakt enn de er vant til, og det tror jeg er sunt, sier mamma Camilla, og legger til:

Kontinuitet

Kunstnerisk leder for Barneteatret Vårt, Cecilie Lundsholt, kunne på sin side konstatere at «Teaterlørdag» var blitt en suksess allerede før første forestilling hadde spilt.

– Det mest utfordrende har faktisk vært å måtte avvise familier som gjerne ville ha billett etter at det var utsolgt.Lundsholt forteller at «Teaterlørdag» vil være et konsept fire lørdager framover. Noen av dem vil i tillegg til forestillinger by på fortellerstund, og hver gang blir det matservering. Til høsten er ambisjonen å arrangere «Teaterlørdag» annenhver uke.

– Med disse lørdagene ønsker vi å bygge et nærmere forhold til publikummet vårt. Med fire forestillinger fra Barneteatret Vårt blir det ganske lang tid mellom hver forestilling. Vi vil at barnefamilier skal få et forhold til det å gå på teater, og da er det viktig at de får et tilbud ofte. Nå får vi mer kontinuitet i tilbudet, sier Lundsholt.

Tettere på

Barneteaterlederen ønsker å bruke Arbeideren på en ny måte under «Teaterlørdag». Scenen er flytta ned i foajeen, slik at publikum kommer enda tettere på det som skjer. Skuespiller Etienne Borgers mener nærheten til publikum funket bra.

– Scenen var veldig fin, og det var et nydelig publikum. Hovedgrunnen til at jeg liker så godt å spille for barn er at alle forestillingene blir forskjellige. Barnas reaksjoner gjør at jeg må improvisere, og det skjedde også i dag.

>Helt Med: Publikum var helt med under «Herr Mølsk». Foto: Morten Hjertø