Lørdag tok klubben hele 18 gull, fem sølv og fem bronse. Søndag ble det sju nye gull, fire sølv og én bronse.

Spjelkavik drillklubben stiller også med den desidert største drilltroppen i mesterskapet i Molde som også er kvalifiseringskonkurranse til NM, med 48 startnummer av totalt 145 i konkurransen. Klubben har med utøvere i alle aldersklassene.

– Ja, det er et gullrush. Det er nesten så det er litt flaut, sier Ida K. Wågsholm, hovedtrener for drilltroppen, lattermildt.

Det gror altså godt blant drillerne i Spjelkavik.

– Nå er vi midt i sesongen, så det er mye trening og gjennomkjøring av program. Det er terping, terping og terping. Det har gått slag i slag fram til nå, forteller hovedtreneren.

Klubben er av de som har flest startnummer i landslagstroppen til EM i Italia. Dermed kan det for mange også bli seriøst.

– Vi driver ikke hardkjør på barn, men vi trener tre ganger i uka. Men vi bremser dem ikke heller. Vi har en balanseordning mellom disiplin og glede, og barna liker det. Vi har ikke fravær på treningene, også har vi en regel om at vi skal ha ei skikkelig latterkule i løpet av treningen.

Wågsholm forteller at konkurransen i Molde er den kjekkeste, fordi dit blir det med en skikkelig heia-gjeng.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Super stemning

«Så flink Martine var» En stolt mormor Majlen Svartdahl sammen med barnebarn Martine. I midten er mor. Foto: Olav M. Høidahl

En som har tatt turen for å heie er Majlen Svartdahl, mormor til Martine Svartdahl.

– Nå har vi hatt to helt utrolig fine dager her. For noen uker siden var Martine på Lillehammer. Hun fikk gull da, gull i tropp i går og i dag er det solo. Det er tårevått, spennende og nervøst, forteller ei stolt mormor.

Men hun forteller også at de heier på alle, ikke bare Spjelkavik.

– Det er super stemning. Vi er i hundre alle sammen og vi heier på alle. Jeg syns våre er veldig gode, og jeg syns de holder et høyere nivå enn de andre, men jeg er kanskje partisk, sier hun lurt.

– Men alle som er med skal ha ros, de er veldig flinke.

Mye arbeid

Hovedtreneren berømmer foreldrene som stiller opp, og forteller at medaljefangsten er et resultat av lang tids arbeid.

– Dette er en femårsplan som nå begynner å lønne seg. Vi har hatt et langsiktig mål, og vi jobber riktig. Det fungerer hvert fall for oss. Gull er en ting, men utførelse, prestasjon og utvikling er enda viktigere. Det er kjekt når de eldre vinner, men det er kanskje aller kjekkest å se de yngste gjøre det godt og bli stolt, forteller treneren før hun plutselig må løpe av gårde for å få med seg neste øvelse.

Les flere sportsnyheter her