Drilljenter fra Spjelkavik ble historiske

4. plass: Dance team Twirling Junior. 

Kultur

Knallhøyt nivå under EM i drill i Italia stoppet ikke jentene fra Spjelkavik drillklubb i å hevde seg.

Både Tharand Hurlen og Malin Viktoria Flatset ble historiske i det de sikret seg finaleplass i kategorier Norge aldri har vært i finalen i før.

- De var så heldig å få finalerunde i et svært sterkt parti med rundt 30 deltakere. Tharand endte på en god 4. og 7. plass i de to kategoriene hun var finalist i. Malin Viktoria kom også på en fin 8.plass. Bare det å få finaleplass her er helt utrolig og mye mer enn vi drømte om før vi dro, sier trener Ida Wågsholm.

Hun forteller at det er første gang jentene er med i disse klassene, og mange av de andre deltakerne er svært rutinerte og har vært med i årevis.

- Vi er fornøyd med å ha gjort det strålende bra. Det er overraskende og jeg ble rett og slett tatt på senga, forteller hun stolt.

4. plass på troppen

Totalt hadde klubben med seg 12 utøvere. Og det var ikke bare i solo-klassene at jentene utmerket seg.

- Troppen vår endte på 4.plass. Det er første gang Norge gjør det så bra, hevder hun og legger til at de fikk mange gode tilbakemeldinger fra dommerne.


Gullgrossistene i Spjelkavik drillklubb fortsetter å vinne

Etter Midtnorsk Mesterskap drill 2016 har jentene og guttene vunnet en imponerende samling medaljer.


- Det betyr mye når jentene jobber så hardt. Vi har hatt en langsiktig plan over flere år, og kvalifiserte oss til EM allerede i juni i fjor. Det har vært mye og hard trening, både fysisk og mentalt. Det krever mye forbereding å være med og presset er veldig stort. Vi er jo en klubb som gjør det bra i Norge og det skaper et visst forventningpress. Jentene er harde mot seg selv, men nå har de all grunn til å være fornøyde.

Gull og sølv til Eliassen

Spjelkaviks eneste mannlige utøvere, Mathias Eliassen, gjorde det også bra og drar hjem med både bronse og sølv i baggasjen.

- Han gikk for full pott, men var uheldig og brakk tommelen. Derfor var han noe redusert, forklarer Wågsholm.

Hviledag

Gjengen fra Spjelkavik nyter nå en velfortjent hviledag i Venezia.

- Det har ikke gått opp for oss enda. I dag tar vi en velfortjent hviledag. Så er det tilbake til trening og oppkjøring til NM i juni. Der stiller vi med hele 35 utøvere. Før den tid blir det en konkurranse i april, samt vår egen Jugenddrill i juni, avslutter treneren.