Trålfiske og musikk er livet

Å kombinere trålfiske med musikk, kan være en vanskelig øvelse. Men det har Nils Grønnevet Dragnes (37) fra Ørsta fått til.

Hobby: Nils Grønnevet Dragnes fra Ørsta, trives med livet som styrmann på tråleren M/Tr «Vesttind». Musikk er hobbyen hans og nå skal han og bandet Pikekysz i finalen i Musikkprisen 2016 for å kjempe om platekontrakt. 

Finalist: Bandet Pikekysz fra Ørsta med Mariann Humberset på vokal, Thomas Vinjevoll og Henrik Blichfeldt på gitar, Mathias Blichfeldt på bass og Nils Grønnevet Dragnes på trommer. 

Kultur

Fredag kveld går finalen i Musikkprisen av stabelen på Terminalen i Ålesund. Smp.no sender finalen direkte fra klokka 19.30

Vi møter han på kaia i Myre havn i Vesterålen. Her er han sammen med resten av mannskapet på tråleren M/Tr «Vesttind» for å levere en fangst på 500 tonn.

Dragnes er styrmann på den sammen tråleren, og er snart klar for å gå på feltet for å jakte på mer fisk.

– Å være fisker er livet for meg. Jeg har prøvd andre jobber, men jeg har alltid hatt en dragning mot havet og fiskeriene og jeg tror at jeg kommer til å livnære meg som fisker til jeg en gang pensjonerer meg, sier Dragnes.


Finale på Terminalen fredag:

Ålesund og Ørsta i finalen for Musikkprisen 2016

– Vi har vært flinke til å skrive og oppdatere folk på Facebook, og har ringt til venner og familie hver dag for å få dem til å stemme på oss. Nå gleder vi oss så utrolig til å spille på Terminalen.


Ville tilbake i fiskebåten

Nils er vokst opp i Vartdal og har en far som har vært fisker. Selv begynte han å jobbe om bord på fiskebåt rett etter grunnskolen. Men etter noen år på havet, tenkte han at det kunne være spennende å prøve noe annet.

Han gikk i land og begynte som sjåfør. Det var en grei jobb, men han hadde hele tiden en dragning mot havet og livet som fisker.

– Jeg fikk meg jobb på tråler, men jeg hadde lyst til å skaffe meg en utdanning slik at jeg kunne stige i grandene ombord. Da ble det til at jeg søkte meg på styrmannsskolen. Det ble to år på skolebenken før jeg hadde papirene som gjorde meg kvalifisert til å være styrmann, sier den blide 37-åringen.

Musikk som hobby

De siste årene har han vært styrmann på rederiet Havfisk sin tråler M/Tr «Vesttind». Han er sikker på at han er kommet på rett hylle i yrkeslivet. Vi kan se det på han der han går og smiler fornøyd, at han trives med å jobbe på en tråler. Her går han turnus. Da er han fem uker på havet og har fem uker fri.

Når han har fri reiser han hjem til Ørsta der han kan dyrke en annen lidenskap han har, musikk. Han spiller trommer i bandet Pikekysz. Av 150 innsendte bidrag har han og bandet hans klart å bli blant de seks finalistene i Musikkprisen 2016 der de skal konkurrere ved Terminalen i Ålesund om den gjeveste prisen. Vinneren får tilbud om platekontrakt.

– Det er veldig morsomt å drive med musikk sammen med resten av gjengen i bandet. Skulle vi klare å vinne hele konkurransen, kan vi ende opp i studio for å spille inn plate. Det hadde vært gøy. Uansett er jeg veldig fornøyd med at vi har nådd finalen.

Prioriterer trålfisket

Når vi antyder at det kan ende med at han må avslutt livet som styrmann på tåler, rister han bestemt på hodet.

– Nei, musikken er bare en hobby for meg. Det er jobben på tråler som er mitt levebrød som jeg kommer til å prioritere om jeg må velge. Jeg stortrives i jobben og har ingen planer om å gå i land, sier trålfiskeren og hobbymusikeren Nils Grønnevet Dragnes.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook