Ålesunderne hadde muligens et lite favorittstempel på Terminalen. Men de ble likevel genuint og tårevått overraska over å vinne spillejobb og studiotid.

Bandet gikk nemlig seirende ut med Musikkprisen 2016.

– Vi har allerede vært i Ocean Sound Recordings-studioet og spilt inn mye av debut-plata vår, så vi kjenner omgivelsene godt.

– Takket være penger fra Stiftelsen Kjell Holm skal vi gi ut albumet rett over sommeren en gang, forteller guttene.

– Så oppfølgeren er dermed pent på plass med denne prisen?

– Ja. Nå kan vi gå rett til verks på neste runde uten noe stress. Ingen lange kvelder på skype for å diskutere om vi har råd til flybilletter eller ei.

Med debutalbum i boks

– Det skal bli deilig å bare tenke musikk. Lage akkurat det albumet vi ønsker oss. Den beste plata ever! legger Cashmere Factory til og ler.

De gleder seg ikke mindre til jobben under årets Jugendfest.

– Det blir ekstra kjekt, for det var under en sånn gnisten oppstod. Der det begynte, kan du si. Så å få spille der på nytt betyr mye for oss. Vi returnerer jo med debutalbumet i boks også. Det kommer til å bli helt magisk.

– Ordet «magisk» kan i grunnen oppsummere hele denne konkurransekvelden, mener Jonas Løvås, Oscar Fugelsnes, Andreas Fugelsnes,Mathias Kjelstadli og Daniel Nesje.

Bandet består ellers av Fredrik Norvik og Oscar Fugelsnes. Rundt 160 meldte seg på i år, og seks kom til finalen, der bl.a. den prominente bransjemannen Asbjørn Slettemark satt i juryen.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Favoritter

– Vi stemte hver for oss, men jeg tror alle hadde Cashmere Factory på topp. De toppa i alle fall lista mi, sier Slettemark.

– Bandet klarer å ta gode låter ut på scenen og gjøre veldig mye mer av dem. Spesielt vokalisten Fredrik Norvik er sterk. Han har masse stjernekvalitet i stemmen og et helt eget nærvær.

– Musikernes måte å være på skaper bånd til publikum. De lager en hel liten fest av disse to finalelåtene sine. Gir dem nytt liv. Dette bandet var klart best.

– Hvilke råd vil du gi dem med på ferden videre?

– Egentlig nokså «kjedelige» oppfordringer: Spille så mye som mulig. Fortsette å engasjere publikum, bygge en fan-base og lage live-fester som dette, hilser Asbjørn Slettemark.

Les flere kulturnyheter her