Skal integrere flyktninger med kultur

Skuespiller Karoline Isaksen får ansvaret for Ålesund kommunes nye satsing på integrering av flyktninger. Kultur- og idrettskarusell, korsang og forestillinga «Fargespill» er noen av prosjektene som er på trappene.

Ny leder Karoline Isaksen skal lede prosjektet som skal integre flyktninger i Ålesund gjennom kultur. Her er skuespilleren i aksjon med sin egen oppsetning "Bzz - et insektliv" på Barneteatret Vårt.   Foto: Ticiane Oliveira

Kultur

– Vi mener bosettinga av flykninger krever aktivitet på mange arenaer, og et tett samarbeid mellom kultur og flyktning rundt enkelte prosjekter er svært viktig, sier kultursjef Oskar Skulstad i en pressemelding.

Viktig å være tidlig ute

Ålesund skal i år bosette 150 flyktninger, inkludert 35 enslige mindreårige flyktninger.

Kultursjefen mener integrering av disse flyktningene er avgjørende for å lykkes med bosetting, og at en grundig og god hverdagsintegrering på et tidlig tidspunkt kan spare kommunen for utfordringer seinere.

Musikkteater

Karoline Isaksen har jobbet som skuespiller i Ålesund i ei årrekke. For tida turnerer hun i barnehagene i Møre og Romsdal med forestillinga «Alfabet». Sammen med ektemannen Thor Ivar Forsland driver hun teatergruppa Teater Vito, og holder musikkteaterverksted i grunnskolen gjennom Kulturlauget.

I « Fargespill», som er ei forestilling der barn og ungdom fra hele verden deltar, er hun en av de kunstneriske lederne.  Her brukes folkesanger, regler og dans medlemmene har tatt med seg fra sine respektive land og kulturer til Norge.

Flere nyheter fra Ålesund? Her finner du den nye Ålesund-sida!

Full stilling

Isaksen var ansatt i Ålesund kommune gjennom Jugendteatret i perioden 2009-2011, og gjennom teaterverksted for kulturskolen fra 2011 og fram til i år. Hun er utdannet ved Bergen teaterskole og har ettårig sangskole ved Complete Vocal Institute i Oslo.

Den nye 100 prosentstillinga er midlertidig og blir finansiert av flyktningevirksomheten.