Ingen film- eller fotoklubber kunne måle seg med Aalesund Smalfilmklubb under årets Nasjonale film- og fototreff FOTOSLO 2016.

Klubbens medlemmer fikk to gullmedaljer og to bronse.

Tapt kjærlighet

Andreas Langvatn og Lars Nikolay Riksheim ble norgesmestere i klassen fiksjonsfilm med musikkvideoen «Paperboat» med ålesundssangeren Rikke Lie.

– «Paperboat» handler egentlig om tapt kjærlighet. I løpet av musikkvideoen prøvde vi å gjenskape dette ved at pianoet hun spiller på blir ødelagt av sjøen, forteller Langvatn.

Tapt kjærlighet Andreas Langvatn (på bildet) og Lars Nikolay Riksheim ble norgesmestere i klassen fiksjonsfilm for musikkvideoen «Paperboat» med Rikke Lie. Den handler om tapt kjærlighet.

Slinningsbålet

Hessagutt og tidligere bålbygger Leo Resnes filmet båtgjengens månedslange arbeid for å få bålet ferdig til sankthansfeiring i 2013, og intervjuet gamle og nye bålbyggere om kulturen og tradisjonen bak.

Filmen han har fått pris for, er en kortversjon av båldokumentaren.

– Det er alltid koselig å få vist det man lager. Det føltes også veldig fint å få vise tradisjonene for andre som ikke har sett det før, sier Resnes etter helgens filmfest.

– Det er derfor jeg har laget filmen, legger han til.

Om det blir flere dokumentarfilmer om Slinningsbålet spørs, men Resnes er alltid innom for å ta bilder av bålet.

– Jeg er jo veldig opptatt av gjengen, og det er spennende å følge med på hvordan bålet utvikler seg fra år til år, sier han.

Jass-ensemble

I tillegg tok Ålesund norgesmestertittelen i klassen klubbfilm med «It Dont Cost Very Much», et musikkopptak av Ytre Suløens Jass-ensemble med flere i Volsdalen kirke.

Sistnevnte film er et samarbeidsprosjekt mellom filmklubben og jass-ensemblet under en konsert i vår, og er på vei ut på nettet.

Ytre Suløen Filmklubben fikk også pris for musikkopptaket «It Dont Cost No Money» med Ytre Suløens Jass-ensemble i Volsdalen kirke.

Aktivt miljø

– Det ble mange medaljer, ja? spør vi John Fylling i Aalesund Smalfilmklubb.

– Kofferten ble full der ja, humrer han.

I film-NM deltar det både profesjonelle og amatørfotografer fra hele landet. Fylling forteller om et aktivt og engasjert klubbmiljø.

– Vi er en god gjeng entusiaster som ofte samles for å diskutere og lære om film, sier han.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no