Det melder dn.no fredag kveld.

Gården legges nå ut på det åpne markedet med en prisantydning på 21 millioner kroner, men hva den er verdt eller kommer til å gå for, aner ikke meglerne.

– Vi har snakket med flere takstfolk og spurt: Hva er dette egentlig verdt? Jeg tror den som har en pris på dette er en dåre, sier Ketil Koppang, daglig leder hos meglerfirmaet som skal prøve å selge gården i Vågå.

Sandbu består av 17 hus og flere tusen gjenstander, mange av dem av stor antikvarisk verdi. Selv om gården har sin opprinnelse fra før 1200-tallet, er de fleste bygningene fra 16-1700-tallet.

Grundig prosess

Kjell Holm brukte flere tiår på å restaurere gården, som er freda av Riksantikvaren og hedra med flere priser.

– Salg har i lang tid vært et av fire alternativer vi har vurdert for Sandbu. Gården ligger langt fra Ålesund, og det har vært vanskelig å forene forvaltningen av Sandbu med det som er hovedformålet til stiftelsen, nemlig å fremme kulturelle og  samfunnsgagnlige tiltak i Ålesund. Det er en lang og grundig prosess som har ført frem til bestlutningen om å legge Sandbu ut for salg, og vi håper det finnes personer som kan fatte samme interesse for Sandbu som den Kjell Holm selv hadde, skriver Marianne Roald Ytterdal, styreleder i stiftelsen Kjell Holm, til smp.no i en kommentar lørdag.