– Vi er nok over gjennomsnittet opptatt av klær og slikt, forteller Malin Hjelle Andresen. Til vanlig jobber hun som frisør sammen med Ida Hveding, Anna Hagen og Kine Strid, men kollegaene er også gode venninner som gleder seg stort til festivalsesongen.

– Frynser, dongeristoff, blomster, farger og broderinger er vel det som er typisk på festivaler, sier jentene og Ida legger kjapt til at man må jo også ha hatt.

– På festival er man litt modigere enn det man er når man skal en tur på byen. Alt er greit og man kan dra den ganske langt, sier venninne som tror det i større grad handler om å vise seg fram på festivaler, i motsetning til når man er en kveld på byen.

– For eksempel fikk jeg laget en blomsterkrans med ekte blomster til festivalen på Giske i fjor. Det hadde aldri falt meg inn å gjøre noe slikt for en tur på byen, sier Malin.

Gjør som flere enn 27.000 andre - lik smp.no på Facebook

Unikt

Når hun var yngre kunne Ida ha kjøpt seg et helt nytt antrekk for å dra på festival, men nå sier jentene det er noe de aldri ville ha funnet på.

– Når man reiser langt, og skal overnatte er det jo ikke alt man kan ta med seg og man må tenke mer praktisk, sier Kine, men legger til at det ofte blir pakket med mer enn nok klær. Når det gjelder litt mindre festivaler, slik som Sommerfesten på Giske blir det ofte mye planlegging.

– Mine venninner snakker jo allerede nå om hva de skal ha på seg. Også har man jo gjerne vorspiel, og da tar man gjerne med seg flere antrekk og viser venninnene og spør hvilket man skal velge, sier Malin.

Selv om jentene foretrekker fint vær, er de også forberedt på både kulde og regn.

– Vi kjøpte oss noen fine regnjakker bare for å ha de på festival, sier Ida og Malin, mens Kine synes det er minst like gøy å bruke store strikkegensere med mønster på, og støvler.

Les flere nyheter her