Mye av festivalmoten er tidløs. Det mener i hvert fall flere av de Sunnmørsposten har snakket med.

– Det er denne bohemske stilen. Og så er tilbehør veldig aktuelt på festivaler. Det skal være sekker, hatter og store ringer for å gi antrekket et ekstra dytt. På festival er alt lov, sier Lødøen, som har merket at festivalstilen er noe som er blitt like aktuelt i hverdagen.

– Det er ikke bare på festivaler man skal kle seg slik lengre. Folk kjøper gjerne et plagg her og der, det er ikke like mye snakk om å kjøpe inn spesifikt for festivaler.

Gjør som flere enn 27.000 andre - lik smp.no på Facebook

Mest for jentene

– Festivaler har blitt en plass man kan vise seg fram, og hente inspirasjon fra andre, sier Nils Gaup, sjefsdesigner hos Boys of Europe.

Selv om designeren har mye å si om festivalmote, kan det likevel virke som at de fleste mener dette er noe som er forbeholdt jenter.

Ifølge de ansatte i butikken på Moa ser ikke gutter ut til å bry seg så mye om å følge festivaltrendene. På Carlings ser de derimot et bredere spekter av motebevisste gutter, men det er få som er ute etter konkrete festivalantrekk.

– Vi får besøk av både motebevisste gutter og jenter. Men det er få som kommer med forespørsler om festivalantrekk, sier Linda Hindhamar ved Carlings.

Likevel er kundene bevisste på årstidene når de handler.

– Det endrer seg jo etter årstidene, og blir jo mer sommerlig, slik som antrekkene gjerne er på festival, sier hun og bruker lyse farger, jeans og frynser som eksempel på noe som er aktuelt både til sommer og festival.

Les flere nyheter her