Årets festivalmote:

Frynser, mønster og dongeriklær

Dette er det som gjelder på festival.
Kultur

Mye av festivalmoten er tidløs. Det mener i hvert fall flere av de Sunnmørsposten har snakket med.


– Mye unikt på festival

For enkelte er det ikke bare musikken som er i fokus på festivaler.

– Det er ofte det samme som er aktuelt, og det er lite nytt, sier Carina Lødøen, butikksjef ved Bik Bok på Moa sør. Denne sommeren er det frynser, print og plagg med sleng i som gjelder, kan hun fortelle.

– Det er denne bohemske stilen. Og så er tilbehør veldig aktuelt på festivaler. Det skal være sekker, hatter og store ringer for å gi antrekket et ekstra dytt. På festival er alt lov, sier Lødøen, som har merket at festivalstilen er noe som er blitt like aktuelt i hverdagen.

– Det er ikke bare på festivaler man skal kle seg slik lengre. Folk kjøper gjerne et plagg her og der, det er ikke like mye snakk om å kjøpe inn spesifikt for festivaler.

Gjør som flere enn 27.000 andre - lik smp.no på Facebook

Mest for jentene

– Festivaler har blitt en plass man kan vise seg fram, og hente inspirasjon fra andre, sier Nils Gaup, sjefsdesigner hos Boys of Europe.


Fakta
  • I sommer er det flere lokale festivaler. Der iblant finner vi Jugendfest, Malakoff og Fosnavåg Rock.
  • Flere butikker har i disse dager kampanjer med såkalt festivalmote.
  • Blant disse er det mest tilrettelagt for jentene, som gjerne skal ha plagg med frynser, mønster, trykk og sleng til festivalene.
  • Når det gjelder guttene er det ikke like strengt, men en kardigan eller skjorte er gjerne det de går for.
Han mener det er en selvfølge for motebevisste gutter å ha på seg shorts og singlet dersom sola skulle titte fram på festival. I tillegg mener han at en kardigan er et must, og at man gjerne skal toppe det hele med en caps og sekk. Alt i alt kan man oppsummere guttenes stil som ganske røff, ettersom Gaup mener skjortene gjør seg best når de er litt krøllete og med en singlet stikkende ut under skjortekanten.

Selv om designeren har mye å si om festivalmote, kan det likevel virke som at de fleste mener dette er noe som er forbeholdt jenter.

Ifølge de ansatte i butikken på Moa ser ikke gutter ut til å bry seg så mye om å følge festivaltrendene. På Carlings ser de derimot et bredere spekter av motebevisste gutter, men det er få som er ute etter konkrete festivalantrekk.

– Vi får besøk av både motebevisste gutter og jenter. Men det er få som kommer med forespørsler om festivalantrekk, sier Linda Hindhamar ved Carlings.

Likevel er kundene bevisste på årstidene når de handler.

– Det endrer seg jo etter årstidene, og blir jo mer sommerlig, slik som antrekkene gjerne er på festival, sier hun og bruker lyse farger, jeans og frynser som eksempel på noe som er aktuelt både til sommer og festival.

Les flere nyheter her

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Kultur