– Vi er svært opptatt av å tilby attraktive arenaer til publikum. Derfor har både Alexandraparken og Romsdalsmuseet fått et ansiktsløft, forteller festivalsjef Hans-Olav Solli.

Festivalsjefen mener opplevelsen av konsertene i år vil bli helt spesiell.

– I disse dager når det er et sterkt fokus på stadionkonserter – og ikke et vondt ord om det, altså – så ønsker vi å fokusere på å skape en mer intim festivalopplevelse der man får en enda større nærhet til artistene.

Les også: To sunnmørsband i Jazzintro (krever abonnement)

Oppgradering

– Det er ikke nødvendigvis sånn at vi trengte å oppgradere arenaene, men vi ønsker å utsmykke en enda hyggeligere atmosfære.

Alexandraparken og Romsdalsmuseet får mer tak over publikumsdelen. I tillegg utvider scenen i Alexandraparken med flere små teltløsninger. Scenen på Romsdalsmuseet får installert storskjerm med visning av konsertene, samt et stort publikumstelt med en sidescene.

– Men det er ikke det at vi ikke har troa på godvær, ler festivalsjefen.

Topp-program

– Ikke bare mener vi at vi har et program som er helt i Europa-toppen i år, men jeg mener det er kun North Sea Jazz Festival i Rotterdam som kan måle seg med artistrekka vår, sier Solli.

En av de største trekkplastrene han trekker fram, er Pat Metheny som spiller tirsdag.

– Han regnes som å være en av verdens største gitarister uavhengig av sjanger. Det er nok mange som vil høre, uansett om de liker rock, jazz eller helt andre ting.

Festivalsjefen trekker også fram torsdagskonserten med Esperanza Spalding, Emily's D + Evolution, Joss Stone og Ane Brun.

– Moldejazz var den første til å presentere Spalding før hun fikk tilnavnet Obama-favoritten. Det blir litt av et musikalsk kinderegg på torsdag.Soulmannen Charles Bradley og konserten med Branford Marsalis Quartet med vokalist Kurt Elling mener Solli er interessante navn.