Onsdag konkurrerer Megalodon Collective, Kjetil Jerve Trio, Ant Farm Boogie og Duetrost mot hverandre om å vinne tittelen «Årets unge jazzmusikere 2016» i Jazzintro-finalen på Moldejazz.

Både Spellemannsnominerte Megalodon Collective og Kjetil Jerve trio har lokale sunnmøringer med i bandet. Åtte deltakere ble plukket ut av en jury på bakgrunn av innsendt materiale, og nå gjenstår altså fire.

Les også: Festivalsjefen håper opplevelsen blir enda mer intim (krever abonnement)

Lokale

Leder og trommis i Megalodon Collective er Henrik Lødøen fra Brattvåg, og Andreas Winther fra Ålesund, som også spiller trommer.

De ga ut albumet «Megalodon» i fjor, og har blitt Spellemannsnominert i kategorien «Jazz» for albumet. Bandet består også av svenske medlemmer.28-åringen Kjetil Jerve fra Ålesund er pianist og improvisasjonsmusiker, utdannet ved Jazzlinjen på NTNU i Trondheim og Norges musikkhøgskole i Oslo. Han slapp albumet «Live in Japan» i oktober 2014 med Lana Trio.

Stipend

Norsk Jazzforum og fem av Norges største jazzfestivaler står bak.

Vinneren får mulighet til å vise seg frem på en av fire samarbeidsfestivaler i sommer, og vil de påfølgende to år få en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner. Vinneren avgjøres av en fagjury.