– Det er veldig kjekt at båten får gjøre noe annet enn å kun gå langs kaiene i Ålesund, konstaterer Per Bertil Farstad.

Han er vedlikeholdsansvarlig i Ålesund havnevesen, og har fått oppdraget med å kjøre båten fra Ålesund til Svolvær, der filminnspillingene starter neste uke.

– Jeg vet ikke så mye om hva vi skal gjøre, men det skal monteres kamera på «Skansen», som skal brukes til å filme båten «Grace» i Trollfjorden, forteller Farstad.

«Grace» eies av Trygve Hegnar og Erling Storm og er leid inn for å brukes i filmen. Lineproducer i Truenorth Norway AS, Per-Henry Borch, bekrefter at «Skansen» skal brukes som kamerabåt under innspillingen.

– Ja, det stemmer det. «Skansen» er en ideell båt til dette formålet og det er få slike i landet, forteller han om hvorfor valget falt på båten fra Ålesund.

Sightseeing

«Skansen» skal filme førstkommende mandag og til og med torsdag. Dermed benytter Farstad de ekstra dagene i forkant til litt sightseeing oppover norskekysten.

– Naturen her er helt fantastisk, forteller han fra Sandnessjøen mandag.

– Og søndag besøkte vi Ylvingen, der Himmelblå ble spilt inn, legger han til.

Norddal ute

Det har også lenge vært snakk om at deler av filmen skal spilles inn på Sunnmøre. I utgangspunktet var det Stranda, Sykkylven, Norddal og Stryn som ble vurdert. Nå er imidlertid Norddal ute av kampen.

– Vi hadde folk på befaring på Sunnmøre denne helga og vurderer fortsatt Stranda, Sykkylven og Stryn, men i Norddal blir det ikke filming, forteller Borch.

Det blir vurdert fortløpende hvilke lokasjoner som plukkes ut og eventuelt hvilke Hollywood-stjerner som dukker opp.

Dramatisk

Borch forteller at den dramatiske naturen og de flotte overgangene mellom fjell og fjorder er grunnen til at Sunnmøre blir vurdert for spillefilmen.

– Vi har alle ressurser til å iverksette det filmen måtte kreve, legger han til.

<strong>Hollywood:</strong> Stjerneskuespilleren Matt Damon skal ha hovedrollen i den nye filmen. Han er blant annet kjent fra «The Martian» og «Interstellar». Foto: Scanpix