Det skjer i museumskafeen lørdag ettermiddag.

– Vi synes det er gøy å synge og spille sammen, og fant ut at en lunsjkonsert kunne være et fint mål å jobbe mot. Lørdag kan være en stille dag ved museet, og da kan kanskje konserten gi folk en ekstra anledning til å besøke museet og legge lørdagens kafébesøk hit.

Sommerjobb

Det sier Henriette Refsnes Lerstad. 23-åringen som studerer klassisk sang ved Universitetet i Stavanger, med sopranen Elisabeth Nordberg Schulz som lærer, har sommerjobb ved Sunnmøre Museum.

For sjuende eller åttende sommer på rad jobber hun i resepsjonen og selger sveler og rømmegraut i kafeen. I år ønsker hun å tilby besøkende noe mer, og allierte seg med Christian Tønseth som pianist Han studerer medisin i Bergen, og har pianospill som sin største hobby. De to har kjent hverandre fra tiden ved Kolvikbakken ungdomsskole, og har spilt og sunget sammen flere ganger før.

– Tidligere i sommer deltok jeg i en masterclass i Roma sammen med Elisabeth Nordberg Schulz. Som sanger er det viktig å trene stemmen jevnlig. Det blir lenge med to måneder sommerferie uten å ha noe å jobbe mot. Derfor laget vi dette målet med lunsjkonserten selv, sier Henriette Refsnes Lerstad.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Variert musikk

De to ungdommene har satt sammen et konsertprogram av klassisk musikk som de selv liker godt.

– Konserten starter og avsluttes med musikk av Grieg, sier de og forteller at Christian Tønseth spiller det hele i gang med første sats fra Holberg-suiten. I tillegg skal 22 -åringen framføre solostykker av Debussy og Chopin, samt akkompagnere Henriettes sang. Publikum får blant annet høre henne synge Susannas arie fra Figaros bryllup av Mozart, Blåbærli fra Griegs Haugtussa og tyske lieder.

– Konserten skal bli mest mulig gøy både for oss og publikum, sier sopranen som har som mål å bli utøvende sanger etter endt studietid i Stavanger.

– Etter to år med blant annet musikals ved Bårdar Akademiet i Oslo, har jeg funnet ut at det er klassisk musikk jeg har mest sansen for. Jeg liker operasjangeren og sangteknikken som brukes der, forteller Henriette Refsnes Lerstad som legger til at det er operasanger hun ønsker å bli.

– Det går an å drømme, og det går an å nå målet. Det gjelder bare å jobbe hardt og målrettet, mener hun.