– Navnet KHÅK består av initialene til Kjell Holm og Ålesund Kunstforening. Styret hadde flere navn til vurdering, men alle syntes KHÅK var det morsomste navnet.

– Stiftelsen godkjente navnet uten videre, sier Standal som understreker at KHÅK Kunsthall eies av Holm-stiftelsen, og at kunstforeningen er leietaker og samarbeidspartner med stiftelsen.

– Kunstforeningen skal fortsette sin galleridrift i det nye lokalet, og samtidig skal vi stå for formidling og administrasjon av Holm-familiens betydelig kunstsamling, sier intendanten.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du den nye Ålesund-sida!

Ikke hjemme-alene-fest

– Ordet kåk er blitt brukt i betydning hule eller det å ha hjemme-alene-fest. Dere er ikke redd navnet på den nye kunsthallen kan gi slike assosiasjoner?

– Nei, det er ingen som bruker kåk nå lenger, og dessuten skrives navnet med h. For oss har det vært viktig å få til et navn av forbokstavene til aktørene som samarbeider om kunsthallen, sier Anne Standal og legger til med både alvor og latter i stemmen:

– Vi har ikke tenkt å bruke kunsthallen til hjemme-alene-fest, men vi har tenkt å være aleine om å bruke det nye lokalet uten å drive foajédrift for andre.

Det er designbyrået Elle mElle som har laget den grafiske utformingen av logoen til kunsthallen.

Det skjer-kalenderen: Få med deg alt som skjer på Nordvestlandet

Offisiell åpning

Lørdag 13. august inviterer Stiftelsen Kjell Holm til åpning av den nye kunsthallen med blant annet visning av verk fra Holms kunstsamling. Aalesund Kunstforening trår til med en stor utstilling med anerkjente kunstnere, som har stilt ut hos kunstforeningen flere ganger tidligere.

Det gjøres for å dra linjer mellom kunstforeningens gamle og nye utstillingslokale.