Stiftelsen Kjell Holm i Ålesund:

Delte ut 14,6 millioner kroner i støtte

Stiftelsen Kjell Holm bidro i 2015 med 14,56 millioner kroner i støtte til kulturelle og samfunnsgagnlige tiltak i Ålesund.

Kjøpte lokale Aalesunds Kunstforenings intendant Anne Standal tar en kikk på foreningens nye lokale i Keiser Wilhelms gate 36, ett av prosjektene Stiftelsen Kjell Holm brukte penger på i 2015.   Foto: Ticiane Oliveira

Kultur

Det opplyser styreleder Marianne Roald Ytterdal i en pressemelding.

Til sammen ga stiftelsen prosjektmidler til 150 søkere, og delte ut 14 kulturstipender på bakgrunn av søknader. I tillegg ble stiftelsens kulturpris på 500.000 kroner delt ut til Aggregat Atelierfellesskap.

I egen regi gjennomførte stiftelsen flere prosjekter i 2015. 

Deriblant arbeidet med bankskøyta «Storeggen», som ble sjøsatt og døpt våren 2016.

Bankskøyta

Stiftelsen kjøpte også et lokale i Keiser Wilhelms gate 36, der den 875 kvadratmeter store hallen blir nytt tilholdssted for Aalesunds Kunstforening. Her blir også Holm-familiens egen kunstsamling tilgjengelig.

I tillegg ble prosjektet med å rekonstruere bøkkerverkstedet i Molovegen 12 gjennomført. Stiftelsen fortsetter sin skriftserie om Ålesunds tusenårssted.