– Vi har solgt veldig bra med billetter. Det ligger an til å kunne bli helt utsolgt, og det er et stort spenn på artistene, så jeg tror og håper det vil bli en god festival, sier Terje Erstad, presseansvarlig i Momentium, som arrangerer Jugendfest.

Ingen giga-headliner

Årets festival har ingen headlinere i størrelsesorden David Guetta eller 50 Cent, som de har hatt tidligere. Erstad mener imidlertid ikke det er noe problem.

– Vi kan vel si at det er jevnere fordelt på artistene, hvor store de er. Vi har ingen gigant-headliner som stjeler 80 prosent av booking-budsjettet. Booker man noe slikt så blir det også gjerne med de store artisten, og så blir det mye småtteri ellers, sier Erstad.

– Jeg tror vi er i ferd med å finne formen her, med en bedre balanse.

Få oversikt - sjekk Det skjer-kalenderen her

Booket nesten Prince

Han vil ikke røpe om det var noe spesielt som glapp i år.

– Man er i dialog med veldig mange artister i løpet av et år. Men så skal gjerne absolutt alt klaffe for at det skal gå, sier han.

Erstad forteller videre at de var ganske nære på å få Prince til Ålesund for noen år siden.

De jobber nå blant annet med en ny stadionkonsert til neste år – muligens av samme format som de hadde under Elton John-konserten i sommer – og er også i gang med bookingen til neste års Jugendfest. Noen hemmeligheter derfra får vi imidlertid heller ikke, foreløpig.

Til helga oppfordrer han alle som har noe spesielt de vil få med seg, om å være tidlig ute til stadion.

Billetter kan byttes inn i bånd til og med torsdag, på Amfi Moa Syd og på Terminalen i sentrum.