Ingrid Helene Håvik blir solist i mammas kor

I desember får publikum mulighet til å se Highasakite-vokalisten i en helt ny setting.

Slik vi kjenner henne Her er Ingrid Helene Håvik med resten av medlemmene i Highasakite. De turnerer nå Europa rundt med konserter. Like over jul, 2. juledag, går turen til Australia. Men før det kommer altså Ingrid hjem for å delta på korkonserter med mamma Solveig som dirigent.  Foto: Lasse Fløde.

Mor og datter Håvik har et godt forhold. Nå gleder mamma seg til å jobbe sammen med datteren til to korkonserter i desember. Arkivfoto: Staale Wattø.  Foto: Arkivfoto: Staale Wattø.

Highasakite
  • Består av Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Øystein Skar, Marte Eberson og Kristoffer Lo.
  • Ga ut sitt første album «All That Floats Will Rain» i 2012.
  • Album to, «Silent Treatment», kom i 2014, og resulterte i at de ble årets popgruppe under Spellemannprisen. Vokalist og låtskriver Håvik fra Ålesund ble videre årets komponist.
  • Ga ut sitt tredje album, «Camp Echo», i mai. Turnerer nå i Europa og drar på turné til Australia over jul.
Kultur

Da kommer nemlig Ingrid Helene Håvik hjem for å være solist på to korkonserter. Den første, med koret Von dess, blir 14. desember, mens den andre, med Taretausene, blir 18. desember. Begge korene har mamma Solveig Håvik som dirigent.

– Hun gjør det kun for å være snill med mamma, ler Solveig selv, da vi spør, men legger til:

– Det er ikke noe nytt at Von dess og Taretausene samarbeider med kjente solister. Tidligere har vi for eksempel invitert Hanne Boel og Peter Jöback. Jeg spurte Ingrid om hun kunne tenke seg dette, og hun svarte at ja, det kunne hun.

Nedstrippet

Solveig, som er musiker, sangpedagog og dirigent har nok gitt Ingrid mye musikalsk ballast, men Solveig forteller at Ingrid aldri har vært noe kormenneske.

– Nei, hun har kun deltatt i kor som solist. Kor er min greie, sier Solveig.

Hun kaller konsertene som Ingrid skal delta på som «annerledes julekonserter».

– Repertoaret blir en blanding av Highasakitelåter og låter plukket ut av korene. Vi kommer delvis til å covre hennes musikk, kore henne og så kjøre litt vår egen greie. Men det blir et nedstrippet, akustisk, format. Det er kun Ingrid som kommer, ikke bandet, forteller Solveig.

Trøst

Highasakitevokalisten går for å være en svært teknisk god sanger, og låtene til bandet blir ansett som krevende. Solveig er likevel ikke redd for at det skal bli for vanskelig.

– Å nei da, jeg har så gode kor at dette skal gå så bra så, ler Solveig.

Kormedlemmene selv uttrykker ikke noe annet enn forventning til konsertene.

– De er helt utrolig entusiastiske. Jeg har spurt dem om det er bare fordi hun er datteren min, men nei, de liker Highasakite. Det er gøy, da. Og det blir kjekt å jobbe med Ingrid.

Nå er Solveig spent på om konsertene blir utsolgt.

– Mange sier til meg at de er lei seg fordi konsertene Highasakite skal ha på Terminalen er utsolgt, men nå kan jeg trøste alle, det kommer snart en ny sjanse.