Hvordan er livet på internett, spurte nettavisa Framtida.no. Alle landets ungdomsskoleelever kunne delta i skrivekonkurransen.

Igjen er det elever fra Møre ungdomsskole med litt over 100 elever som stikker seg fram.

Håkon Åsebø fra Flisnes gikk helt til topps med en tekst om dataspill.

June Berg Hermansen fra Emblem skreiv om mobilavhengighet. For det fikk hun 2. plass, en plassering hun deler med to andre.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side

Fellesskap

– Jeg skrev mest om positive sider ved dataspilling. Besteforeldrene mine fikk seg nylig en «Wii» der de lett kommer i aktivitet. Dataspill gir også eldre og yngre en felles arena. Og for mennesker med kronisk smerte kan dataspilling bli en frisone som gir de noe annet å fokusere på, sier Håkon.

– Det gjør at vi må snakke med hverandre. Da tør vi også å åpne opp og bli tryggere på hverandre. Det er viktig å ikke være aleine, sier hun.

Hun forteller at hun på fritida er hekta på Snapchat sin idé om «days», der en må svare på en snap før det er gått 24 timer.

– Jeg har lyst å slutte, men jeg vil ikke miste dagene jeg har. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier June.

Gir hverandre heder

For få uker siden gikk klassevenninna Maria Åkernes til topps i en annen nasjonal konkurranse: Foreningen Les sin i txt-konkurranse.

Hva gjør at tre elever fra samme klasse utmerker seg såpass?

– Vi har et veldig, veldig godt fellesskap i klassen, sier Håkon.

– Vi er trygge på hverandre og er ikke redde for å gjøre feil, sier June.

Panser For tredje år på rad har en elev ved Møre ungdomsskole vunnet txt-konkurransen hos Foreningen Les. Tema i år var «Panser», og slik ble Maria Åkernes hedret av læreren.

Begge skryter av norsklærerne, som de mener møter veldig godt forberedt og er engasjerte.

– Dette er en mindre skole der lærerne kjenner elevene, svarer norsklærer Gry Sæther.

Konkurranser

Tidligere i år gikk samme skole til topps i Sunnmørspostens kunnskapskonkurranse «5 rette». Skolen var også blant de beste i «Kokkekamp 2016»