Han har ikke tradisjon for å stikke seg fram mer enn høyst nødvendig. Malvin Dalhus arbeider jevnt og trutt i det stille. På typisk vaktmester-manér.

I nærmere 30 yrkesaktive år hadde han ansvaret for teknisk drift og sikkerhet i Norges Bank, som seinere gikk over til å bli kulturkvartalet Kube.

Det sto åpne dører over alt i barndommens paradis, Parkgata. Så unge Malvin har både strødd granbar på trammene for Edvard Byes begravelsesbyrå og hjulpet diverse håndverkere i bydelen.

Slik hadde det seg at han ble blikkenslager hos Karsten Holand. Malvin er nok mer høyderedd i dag, medgir han.

«Jakka» Jakobsen plukka ham inn i friidretten på Aksla. Før en lei smell i veikryggen – på Romerike Folkehøgskole – satte punktum for denne karrieren, fikk Dalhus med seg to gull og et sølv i NM for juniorer. Han var visst aller best i sleggekast.

Hjemme i Ålesund igjen oppmuntret Lollo Bye ham til å ta lærerfag. Malvin tjenestegjorde som gymlærer på Nørve videregående i 18 år, hvor han også var vaktmester en periode.

Han rakk å være trener, oppmann og dommer innen friidretten gjennom åra de tre sønnene hans var i sving.

Siden har familien vokst med sju barnebarn – inkludert hunden «Eddie».

Faren åpnet museumsverdenen for ham, og Malvin ble kjent med alle bygga i Borgundgavlen. Han ble forsyne oss dratt med til Ørsta-avdukinga av Ivar Aasen i 1952 også.

Han har hatt tallrike andre styreverv, og satt f. eks. i akvariumssstyret som anskaffet tomta ved Tueneset.

En periode for tverrpolitisk i bystyre og kulturutvalg ble det også, pluss en over tjue år lang tjeneste som meddommer.

Dalhus er ivrig fotograf, og har sin del av æra for det flotte Fiskerimuseet.

Malvin pleier videre sin maritime legning som 2. bass i shantykoret Varde, i tillegg til å være en drivende dyktig modellbåtbygger.

Vi gratulerer hjerteligst!