Vinneren av Duettstafetten kåres lørdag

Spente solister klare for finale

Spenningen stiger blant finalistene. I Terminalen rigges det til storkonsert. Lørdag kåres vinneren av Duettstafetten.

Lørdag 18. februar skal åtte talentfulle sangere fra nordvest kjempe om seieren i DuettStafett. Men hvordan har de det nå før finalen? Bli litt bedre kjent med finalistene her.

Kultur

– Jeg er positivt overrasket over finalistene etter den første live-gjennomkjøringen med dem.

Det sier Ørjan Liavåg. Han blir bassist i bandet som skal spille til deltakernes finaleframføring på lørdag.

– Det er en ting å synge etter en CD hjemme, noe helt annet er det å synge med band og stå helt aleine på en scene. Men det fikset de fint. Finalistene framsto som relativt trygge, og flinke solister. De er rett og slett flinke til å synge. Dette blir en bra konsert til en latterlig lav billettpris. Publikum får oppleve mye god sang, bra band og proffe programledere, fortsetter Liavåg.

Gitarist Ørjan Liavåg er en habil gitarist. Under finalen i Duettstafetten skal han spille bass i bandet som skal backe finalistene.  Foto: Staale Wattø

Med seg i bandet har han Stefan Olsen på gitar, Miki Campins på trommer og Jon Gunnar Åkre som spiller tangenter. Alle erfarne musikere.

– Akkurat denne konstellasjonen har ikke spilt sammen tidligere, men vi tilhører alle den generasjonen musikere som har spilt veldig mye forskjellig opp gjennom årene. Det er et godt utgangspunkt for DuettStafett-finalen, for da skal vi spille veldig mange stilarter,- alt fra tekno til rock, til jazz og country. Og alt er live. Her er det ikke noe playback eller annet juks, lover bassist Liavåg.

Hør alle finalistene synge her!

Hemmelig låtliste

Hvilke låter de åtte finalistene har bestemt seg for å konkurrere med, blir ikke offentliggjort før under finalekonserten på Terminalen.

Finalistene Stemninga er god blant finalistene foran Duettstafett-finalen på Terminalen lørdag kveld.  Foto: Marius Simensen

– Det blir en overraskelse for publikum. Men jeg kan si så mye at finalistene har valgt å konkurrere med alt fra gamle klassikere til helt ferske poplåter, forteller Liv-Jorunn Håker Ottesen.

Sammen med Pål Bakke skal hun være konferansier under konserten og lose finalistene og publikum gjennom den aller første Duettstafett-finalen Sunnmørsposten og Bypatrioten arrangerer sammen.

– Vi har ikke stelt til en konsert som dette tidligere, så vi er veldig spent på om folk stiller opp og blir med på denne musikalske begivenheten, sier hun og legger til.

– Vi håper at finalen i Duettstafetten blir et kjempebra utstillingsvindu for de mange sangtalentene vi har her i distriktet. Og at hver og en av deltakerne får en god opplevelse av å synge live på en scene, og at publikum får en kjempebra konsertopplevelse.

Hun forteller at den rundt to timer lange finalekonserten blir sendt direkte på smp.no lørdag kveld.

– Det blir gjort for at de som ikke har anledning til å komme til Terminalen skal ha mulighet til å oppleve konserten, og avgi stemme hjemmefra. Men vi håper at flest mulig tar turen til Terminalen for å føle finalestemninga på kroppen, sier Liv-Jorunn Håker Ottesen.

Les alt om duettstafett her.

Avstemming

Kåring av vinneren av Duettstafetten foregår med avstemming både på smp.no og blant publikum og jury i salen. Juryen består av: Robert Fylling, Tricia Boutté-Langlo, Esther Volstad og Kristin Knudsen.

Her kan du stemme på lørdag.

–Klart at nervene til finalistene er i helspenn foran lørdagens avgjørende sangkonkurranse. Innen musikkbransjen er det ekstremsport å bli kastet ut på en scene kun med minimal bandøving. Men jeg tror alle finalistene har så mye talent at det kommer til å gå veldig fint, sier konferansieren som gleder seg veldig til det øyeblikket vinneren er kåret.

– Det blir et stort øyeblikk for vedkommende, for publikum og for oss, sier arrangøren som kan friste vinneren med premien som er en dag i studio ved Ocean Sound Recordings på Giske. Da får vinneren nok en gang prøve seg som en ekte artist, og får muligheten til spille inn en sjølvalgt låt.

Møt finalistene:

– Hvordan blir det å stå på scena?

Dan Roger Lid

  Foto: Marius Simensen

Brattvåg
Alder: 30 år
– Veldig kjekt og jeg håper masse folk kommer og lager god stemning.

Heidi Håker

  Foto: Marius Simensen

Vestnes
Alder: 38 år.
– Jeg gleder meg skikkelig – jeg vil være nervøs, men jeg gleder meg til øyeblikket kommer.

Kathrine Bjørstad Langlo

  Foto: Marius Simensen

Stranda
Alder: 33 år
–Veldig skummelt! Men også kjekt, og jeg gleder meg masse.

Mariann Sørøy

  Foto: Marius Simensen

Ålesund
Alder: 34 år.
- Veldig spennende, jeg vil sikkert være nervøs - men å se kjentfolk i salen vil hjelpe!

Trine Nordang Helgesen

  Foto: Marius Simensen

Sula
Alder: 28 år
– Spennende og litt skummelt!

Mari Tafjord Rødal

  Foto: Marius Simensen

Tafjord
Alder: 37 år
– Kjempespennende og skummelt – men mest kjekt.

Lise Mari Sætre

  Foto: Marius Simensen

Stryn
Alder: 38 år
– Jeg gleder meg veldig, men det blir litt skummelt også.

Kathrin Tharaldsen

  Foto: Marius Simensen

Brattvåg
Alder: 31
– Veldig spennende og veldig gøy – og virkelig utenfor komfortsona mi.