I juli i fjor skrev Sunnmørsposten om den tildekte installasjonen ytterst på kaia, etter at enkelte hadde fryktet hærverk.

– Det dannet seg kondens på innsiden av glasset, dessuten hadde glasset en teknisk feil som gjorde at dette sprakk, forklarte Dolven, som da håpte på ferdigstilling og avduking tidlig på høsten i fjor.

Et halvt år etter er installasjonen ennå ikke på plass.

Glass tålte ikke biltrafikk

– Kunstverket er ferdig. Men etter at glasset i det avlange elementet sprakk – det tålte ikke biltrafikken – har vi gjort en masse undersøkelser for å finne ut hvordan vi best skal få plassert dette elementet.

Flyttes Glassrenna på Skansekaia ble først tildekket, så murt igjen. Nå skal den flyttes inn på fortauet, unna biltrafikken.

– Nå er det et firma i Bodø som jobber med saka, forteller kunstneren, som for tida bor og jobber i London.

Kunstverket i den nye gata på Skansekaia har fått tittelen «Utferdstrang» og er en gave til Havnevesenet og folk som bor i byen. Den kjente norske billedkunstneren lager installasjonen på oppdrag for lokalt næringsliv, deriblant Vard og Farstad.

Arbeidsjakke i bronse

Verket består av flere elementer.

– Flere av dem er allerede på plass, som arbeidsjakka i bronse som henger utenfor inngangen til Vard, og skipskista i bronse, som står utenfor og speiler seg i inngangspartiet til Farstad i bygget ved siden av.

De tre glassdekte rennene har avtrykk av fotspor på hvitt underlag inni, som spor i snø.

Avduking til våren

Hva hele installasjonen symboliserer vil kunstneren vente med å fortelle om til avdukingen.

– Jeg har ikke lyst til å si akkurat når det blir. Det viktigste er at det blir skikkelig gjort. Men jeg håper det skjer nå på vårparten, sier Dolven.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside