Devold tok ordet flere ganger under møtet som Region Ålesund arrangerte mandag. Formålet med møtet var å informere byens kulturaktører om den nye festivalkonferansen, som Region Ålesund står bak.

– Jeg har en dårlig magefølelse rundt «The North West». Jeg mener Region Ålesund burde satt en stopper nå, nullstille, begynt fra start av igjen, og satset på en konferanse neste år.

Svaret fra rådmann Astrid Eidsvik var at det blir konferanse i år.

– Eller vil du ikke ha det, spurte Eidsvik rettet mot Devold.

For gammel

– Jeg føler jeg er blitt for gammel til å kaste vekk den tiden jeg har igjen på et slikt møte. Det jeg spesielt reagerer på er Region Ålesund sin arroganse. De har etter mitt skjønn betalt 260.000 kroner til Momentium Event AS for programmering, og i et lukket rom lagt føringer for festivalen og bestemt at det skal bli en suksess uten å høre på andre, mener Devold.

Flere av de fremmøtte uttrykte også bekymring for sponsorstøtten til konferansefestivalen.

Et skjelett

– Vi har laget et skjelett, nå er det opp til alle andre å bidra for å fylle det. Jeg tror dette blir et flott arrangement om alle gode krefter drar i lag, sier Stokke.

Han får støtte fra rådmann Eidsvik og styreleder Knut Flakk.

Prosjektleder i Region Ålesund, Anne Mette Liavaag sa at sikkert mye kunne vært gjort annerledes.

– Men vi ønsker at «The North West» skal bli en festivalkonferanse som setter dagsorden, på lik linje med Arendalsuka. Nå begynner vi med tre dager i Ålesund i år, men meninga er å arrangere over en hel uke neste år, også ute i regionskommunene, sier hun.

The North West skal handle om urbanisering, arbeidsliv, kultur og fritid og skal bygge stolthet, samarbeid og identitet blant oss som lever her. Arrangementet har også som mål å bygge regionen som et attraktivt og naturlig sted å slå rot.

Folksomt: Mange aktører fra kulturlivet hadde møtt opp for å høre blant annet rådmann Astrid Eidsvik fortelle om den nye festivalkonferansen «The North West». Foto: Staale Wattø
To på plass: Ronny Stokke kunne fortelle at det til nå kun er Richard Florida og Are Kalvø som er booket til The North West. Foto: Staale Wattø