Musikkprisen 2017:

Nå kan du stemme

Årets konkurranse har 48 deltakere.

Vant i 2016: Bandet Cashmere Factory vant Musikkprisen 2016. Siden de er et regionalt band med base i Ålesund, ble det kun kåret én vinner. Hvis den nasjonale vinneren ikke er fra regionen, vil det i år bli kåret to vinnere, én nasjonal og én regional. Arkivfoto: Ticiane Oliveira  

Musikkprisen
  • Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som er et samarbeid mellom Momentium, Sparebanken Møre, Amfi Moa og Sunnmørsposten.
  • Vinneren får spille inn plate i Ocean Sound Recordings, samt holde åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion.
  • Publikumsstemmer og jurystemmer teller 50/50.
  • Årets jury: Terje Erstad, daglig leder i Ocean Sound Recordings. Asbjørn Slettemark, musikkjournalist som har vær både programleder i NRK og Idol-dommer. Kathrine Synnes Finnskog, direktør for Music Norway, en stiftelse opprettet av Kulturdepartementet. Kristin Winsents, musikkjournalist og musikksjef i radiokanalen NRK P13. Ann-Elisabeth Støhle, representant for samarbeidspartner Sparebanken Møre. Jostein Brekke fra Amfi Moa, daglig leder i «Toys ’R Us». Eirik Meling, musikkinteressert vaktsjef i Sunnmørsposten.
  • Tidligere vinnere er: Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out, Padawan, Ine Hoem, Amanda Tennfjord og Cashmere Factory.
Kultur

Det har kanskje vært glemt bort litt i påska, men i rundt to uker nå har det vært mulig for folk å stemme på sine favoritter i årets utgave av Musikkprisen.

- Og det er ikke for seint. Man kan stemme heilt fram til og med førstkommende søndag, så stem, oppfordrer presseansvarlig Terje Erstad i Momentium.

Her ligger alle kandidatene

48 band og artister deltar i konkurransen i år - vesentlig færre enn fjorårets 150.

- Dette skyldes blant anna at påmeldingsperioden i år har vært langt kortere, sier Erstad.


Søndag er påmeldingsfrist for Musikkprisen 2017

50 påmeldt til Musikkprisen

Rundt 50 bidrag fra hele landet har kommet hittil, sier Terje Erstad i Momentium.


24. april kåres seks finalister, og onsdag 3. mai kåres vinnerne på Terminalen Byscene i Ålesund. I fjor var det bandet Cashmere Factory som vant Musikkprisen.

Tidligere vinner: Casmere Factory har tidligere vunnet Musikkprisen - nå er de klare med ny plate

– Det har meldt seg på folk også fra Nord-Norge og Østlandet. Det er gode premier, og jeg tror nok muligheten til en full uke med tekniker frister, har Erstad tidligere uttalt.

I fjor ble prisen utvida fra å være en pris for Møre og Romsdal, til å bli nasjonal. Dette videreføres i år, men hvis den nasjonale vinneren ikke er fra regionen, vil det bli kåret to vinnere, én nasjonal og én regional.