VG: – Highasakite slår sprekker

Flere medlemmer av suksessbandet Highasakite skal være på vei ut. Internt i bandet skal det være store problemer.

Her er Ingrid Helene Håvik med resten av medlemmene i Highasakite.   Foto: Lasse Fløde

Kultur

Highasakite med ny singel

«5 Million Miles» - produsert av herrene Hermansen og Eriksen i Stargate, slippes fredag.

Det melder VG, som viser til kilder nær bandet.

Highasakites nye utgivelse, singelen « 5 Million Miles» blir sett på som et framstøt mot det amerikanske markedet, og er Highasakites første låt produsert av Stargate.

Hva skjer i din kommune? Sjekk vår kulturkalender her

På det nye pressebildet tatt i forbindelse med den nye låten stiller vokalist Ingrid Helene Håvik uten de øvrige bandmedlemmene.

Hun er også det eneste Highasakite-medlemmet som har noe med den nye singelen å gjøre, og den eneste av de fem som i skrivende stund har postet link til den nye singelen på instagram, skrev VG lørdag.

Patentsøknad

Mens på bandets første plate skrev frontfiguren fra Ålesund alle låtene sammen med trommeslager Trond Bersu. På de neste to, som førte Highasakite opp i toppskiktet av norske band, skrev Ingrid Helene Håvik dem på egen hånd.

Alene Ingrid Helene Håvik stiller alene på pressebildet til den nye låta.   Foto: Stian Andersen

 

På disse platene framstått som en kvintett med Marte Eberson på keyboard, Kristoffer Lo på gitar, T4rond Bersu på trommer og Øystein Skar på synth. Disse hadde et selskap sammen, Highasakite DA, eid av alle bandmedlemmene. Det ble meldt oppløst 8. desember 2016.

Hos Patentstyret kan man i følge VG finne en varemerkesøknad på «Highasakite» fra 17. januar i år. Søker er Ingrid Helene Håvik, som privatperson, som dermed ber om rettighetene til å «eie bandnavnet».

Bekrefter forandringer

Highasakite skal ha 13 konserter, alle i Norge, det nærmeste halvåret. Deriblant Jugendfest i Ålesund18. august.

Trommeslager Trond Bersu, som ifølge VG´s kilder mest sannsynlig er den som blir med Håvik videre, sier til VG at «det kommer til å skje noen forandringer om et år eller noe sånt, kanskje rundt juletider, men ingenting akkurat nå. Alle forblir i bandet inntil videre».

En sentralt plassert kilde forteller også at «det er et mål å gjøre dette på en ryddig måte».

(saken fortsetter under)


Mandag går startskuddet for Musikkprisen 2017

– Kan åpne mange dører

Jepp, nå er det den tida på året da musikktalenter får sjansen til å nå ut.

 

Gjort suksess

Highasakite har fått flere Spellemannspriser i tillegg til at Håvik har fått pris for tekstene sine, de har fylt Oslo Spektrum, spilt på Nobelkonserten og på ei rekke festivalkonserter, til stor jubel. Bandet har også gjort det skarpt på turneer i USA, Australia og store deler av Europa.

2. mai skal talkshow-verten Conan O´Brien, som også ledet Nobelkosnerten, etter planen ta i mot Highasakite i showet sitt. Hvor mange av bandet som stiller opp der skal være usikkert.

Smp.no har ikke oppnådd kontakt med Ingrid Helene Håvik for en kommentar til saken.