A-ha til Giske

Bandet har booka tid i Ocean Sound Recordings bekrefter studiosjef Terje Erstad. Utelukker verken innspilling eller intimkonsert i lydstudioet, men sier han vet lite om hva som faktisk skal skje.

A-ha i Oslo Spektrum i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

Morten Harket under konserten i Oslo Spektrum i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

A-ha på Color Line Stadion i 2006. ARKIVFOTO: FRIDE HARAM KLYKKEN 

Kultur

A-ha med Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy kommer til Giske og Ocean Sound Recordings i juni. Det bekrefter studiosjef Terje Erstad overfor NRK Møre og Romsdal.

– Det er på planleggingsstadiet, men det blir et prosjekt på Giske. Det kan bli innspillling og en liten konsert, sier han til kanalen.

– Vi har holdt av et par uker i juni for bandet, men vi vet faktisk ikke hvor lenge de blir eller eksakt hva de skal, men det får vi garantert høre mer om når det er klart, sier han til smp.no.


Photo: @johanneslovund

Et innlegg delt av a-ha (@officialaha)


Det var et bilde av nettopp Ocean Sound Recordings, posta av A-ha på Facebook og Instagram mandag kveld som satte fart i ryktene om at bandet skal spille inn plate på Giske. Bildet er tatt av Momentiums faste fotograf, Johannes Lovund fra Valderøya

Dersom det skulle bli konsert i Ocean Sound Recordings, vil dette bli en konsert for de få. Lydstudioet har nemlig bare plass til rundt 100 personer.

A-ha har solgt millioner av album og singler. Bandet varsla i 2009 at de ville legge opp, og var etter dette på en verdensomspennende avslutningsturné i 2010.

Etter at bandet ble annonsert for Rock in Rio-festivalen i september 2015 bekrefta medlemmene våren 2015 at de hadde forplikta seg til å samarbeide i to år, og før jul i fjor meldte de på sosiale medier at de skal på turné både i 2017 og 2018.

Dagbladet skreiv i desember at et akustisk livealbum og en konsert-DVD fra en serie livekonserter bandet skal holde i sommer, er venta i november.