- Fredag og lørdag var det magisk stemning, særlig under avlustningen lørdag kveld med tusen stykker på konserten, sier festivalsjef Geir Østensen. Det ble akkurat som han hadde håpt på, til tross for en litt skjev start.

- Det var kaldt onsdag og torsdag, noe som førte til lite folk. Fredag og lørdag tok det seg derimot veldig opp, og det var deilig at så mange kom, sier han og legger til at det av denne grunnen er mulig at det til neste år bare blir kveldskonserter to dager istedet for fire.

- Det må vi evaluere når vi skal ha møte nå snart.

50.000 besøkende

Østensen anslår at rundt 50.000 var innom årets festival. Det førte til at flere butikker opplevde tidenes beste båtfestival.

- Det har fungert veldig bra på dagtid og flere butikker har rapportert om det beste salget under båtfestivalen noen gang. Dette skyldes nok også at når det kommer turistbåter med 7-8.000 stykker så eksploderer det, hevder han.

Tilbakemeldingene fra besøkende har også vært utelukkende positive, ifølge festivalsjefen.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å være strålende fornøyd når vi får så mange gode tilbakemeldinger.

Utstillere

- Utstillerene her er strålende fornøyd med å få komme, selv om det selvfølgelig er synd at ikke flere maritime meldte seg på. Det oppfordrer vi næringen til å gjøre neste år. De som stilte ut i år har allerede begynt å melde seg på igjen, forteller han.

Til tross for lite maritimt i salgsbodene var årets festival veldig populær. Festivalsjefen tror det kanskje kan skyldes nettopp dette, at folk liker det litt eksotiske.

- Kanskje det nettopp er dette som er så bra med båtfestivalen. Utstillere kommer langveis fra og lager litt eksotisk stemning. Vi klarte i alle fall å oppnå målet med festivalen, som er å samle mest mulig folk, sier han.

- Slet med å holde tårene tilbake

Årets innertier var mini-allsang på Sankten fredagskveld. Under dette arrangementet ble Østensen rørt til tårer.

- Allsangen var helt fantastisk og samlet både voksne og barn. Det er akkurat hva båtfestivalen handler om, så jeg må innrømme at jeg slet med å holde tårene tilbake da, hevder han.

Suksessen med allsang (fredag) skal utvikles videre til neste år ettersom dette ble årets høydare.

Sliten gjeng

Logistikken har gått bra og politiet er fornøyd med folks oppførsel. Alt i alt et vellykket arrangement, men en sliten gjeng.

- Nå rydder vi for harde livet så ingen skal møte boss i morgen, avslutter sjefen som vender nesa mot Mallorca om en liten uke.

Båtfestivalsjef Geir Østensen er strålende fornøyd. Foto: Arkiv