Men Natalie Sandtorv bedyrer at hun er tilgitt av ektemannen Ole Mofjell i dag etter at hun ved konsertens slutt mandag ettermiddag proklamerte at dette var til og med større enn bryllupet.

– Jeg tror han vil at det faktisk skal være bedre, he he. Dette er den foreløpige toppen.

Les vår anmeldelse av konserten til Natalie Sandtorv

Uventet å skrive musikk

Dagen etter at Ålesunds-kvinnen leverte bestillingsverket «Freedom Nation» til Moldejazz, som er noe alle som vinner prisen Jazztalent må gjøre, svever hun fortsatt etter mottakelsen.

– Jeg vet egentlig ikke hvilken dag det er en gang. Man bare flyter med. Det er skikkelig deilig.

Hun sier at det også var deilig å komme med noe nytt og uventet på Moldejazz.

– Alle har assosiert meg med fri og improvisert musikk. Men jeg har alltid hatt lyst til å skrive noe musikk. Og da var dette en flott anledning. Og det å få dette stipendet, og dermed kunne få velge å ta med seg de musikerne man vil, er helt utrolig. Alle som blir spurt om å spille på Moldejazz sier jo så klart ja. Så jeg fikk satt sammen mitt favorittlag.

Plate på vei

Søndag hadde de sin første lydsjekk og Natalie følte at alt var kaos. Og plutselig var det bare en halvtime til hun skulle på scena. Den roen hun hadde ønsket å ha var ikke der, men da de etter første låt følte at alt fungerte kom det en fantastisk følelse.

– Det var det som gjorde at dette føltes så stort. Den timen konserten var jeg i en annen verden. Vi ville ikke at det skulle ta slutt slik at man måtte gå av scenen.

Det ble gjort konsertopptak av konserten, og den skal spilles på dansk radio. Men musikken som hun skrev til bestillingsverket kommer ut i studioversjon på plate i oktober.

– Plata er på vei i trykken akkurat nå.

– Da du annonserte sistelåten kom det et hjertesukk av et «å nei!» fra noen i publikum.

– Ja, det var et fint øyeblikk. Det var da jeg skjønte at vi hadde publikum med oss, og at vi kanskje fikk spille en ekstra låt.

Hun er svært takknemlig for slike stipend og priser som hun har vunnet på Moldejazz. Men hun er klar på at hun skal bruke denne muligheten til å generere nok jobb til at hun kan stå på egne ben.

– Målet er selvsagt at slike prosjekter skal være selvbærende når det gjelder inntjening. Og så langt i karrieren min har det gått bra.

Platen med musikken fra Moldejazz kommer ut i oktober.