Lukten av Calle Fegths jambalaya henger fortsatt i luften i det jeg kommer inn i det nye Magic Mirror-teltet som har blitt reist på rådhusplassen i Molde. Gudene skal vite at man i typisk moldejazzvær trenger å gjemme seg under tak.

Natalie Sandtorv er Sunnmøres egen Björk

Moldejazz forsøker å lage kreolsk New Orleans-stemning med teltet, og jeg må si at akkurat det er vellykket. Det er som å være på en svett konsert i jazzens arnested i USA. Og når regnet flere ganger i løpet av kvelden hamrer på teltduken, med en lydstyrke som blander seg med musikken, blir det rett koselig.

Kveldens utsolgte konsert er med Ytre Suløens Jass-Ensemble. Med seg har de som vanlig Tricia Bouttè. Men i år er gjestestjernen Leon «Kid Chocolate» Brown også med, på trompet og vokal. Han har spilt med storheter som Dr. John og Dee Dee Bridgewater og gjestet Moldejazz med sistnevnte for to år siden.

Det er tjuesjuende året på rad at Ytre Suløens spiller på Moldejazz. En prestasjon i seg selv. Tradisjonen tro selger de også ut. Og det er lett å skjønne hvorfor. Dette er gladjazz, eller tradjazz om du vil. Det er lettfattelig. Noe man kan trampe takten til, mens man vugger fram og tilbake, gjerne med sin kjære i armkroken.

Kulturministeren mener Moldejazz kan sove trygt

Dessverre blir det også for monotont. Lydbildet er veldig likt, og etter nesten to timer er det til tider vanskelig å skille låter fra hverandre.

La det være klart: Dette er ikke til forkleinelse av de musikalske ferdighetene til musikerne. For dette er musikalitet av ypperste merke! Ytre Suløens musikere er strålende. Solopartiene til hvert enkelt medlem viser dette til all tydelighet, og med den forutsigbare applausen som kommer etter at hvert enkelt medlem har vist seg fram, viser at publikum spiser det opp.

En annen som er til å spise opp er Tricia. I tillegg til å løfte musikken til uante høyder med sin fantastiske stemme er hun også sjarmøren på scenen, ikke minst når hun snakker til publikum. Hun er et sjarmtroll og storkoser seg på scena.

Det er også hun som står for kveldens høydepunkt. Kun akkompagnert av Morten Gunnar Larsen på piano, får vi høre henne synge om «stardust memories.» Og det er så fint og vakkert, og ikke minst et avbrekk fra det kreolske lydbildet som har dominert resten av konserten.

Gjesteartisten «Kid Chocolate» er også et pluss. En strålende trompetist, som også synger. Samspillet mellom Tricia og han på vokal krydrer låter som ellers går litt for mye i samme tralt.

Ytre Suløens vil gjenta suksessen tirsdag. Også denne konserten er utsolgt, og vi blir nok å se dem for tjueåttende gang, neste Moldejazz. Og godt er det.

Sola kom med ministeren