En skulle tro at for å samle musikere som har spilt i eller med Michael Jackson, Kiss, Helloween, Iron Maiden, Black Sabbath og en bråte andre store band innenfor heavy- og power metal-sjangeren måtte man være superstjerne. Men Marius Birkeland Danielsen (29) i Ålesund har klart det.

Synger mot mobbing

Samboeren og broren

Da vi besøker ham i hjemmestudioet er han og finnen Jaru Kainulainen i full gang med å legge bass på tre låter av del to av Danielsens rockeopera «Legend of Valley Doom.»

Første del kom i november 2015 og fortalte historien om Valley Doom som ble invadert av Dark Lord. Prinsen i riket dro ut for å finne den legendariske krigerkongen som skulle hjelpe dem å vinne mot Dark Lord.

Dessverre gikk det ikke så bra, og første del sluttet med at de måtte flykte til kongedømmet Eunomia, som også er tittelen på Peter Danielsens band. Peter er broren til Marius og er en svært viktig brikke i prosjektet, sammen med Anniken Rasmussen, som er samboeren til Marius. Alle tre er også med i Darkest Sins, som varmet opp for Anthrax på Terminalen i fjor.

Alver, orker, mennesker og rock

Marius viser meg de tolv låtene som er planlagt for volum to, og det er til sammen over 40 musikere og vokalister med.

– Historien fortsetter direkte fra første volum, og jeg har allerede skrevet hele historien for del tre. I del to må de finne sju magiske objekter som trengs for at profetien om krigerkongen skal oppfylles.

Og så legger Marius ut om hvor historien går. Det er en fin blanding av alver, orcer, guder, krig og magiske objekt.

Darkest Sins med video fra Giske

Opera

Marius hadde operalærer i ett år da han tok bachelor i musikk, og tillater seg selv å synge litt mer i den sjangeren denne gangen.

– Det er en fin blanding av heavy, rolig, klassisk og middelaldermusikk. Jeg har jobbet med del to siden første del ble sendt i platepressen.

Idol som lærer

Marius er lærer i kunst, håndverk musikk og engelsk og begynner fra høsten av som lærer på Voldsdalen barneskole.

– Elevene mine på Aspøy syntes det var kult, spesielt da de fant ut at jeg har deltatt i Idol og Det store Korslaget.

Kiss og Michael Jackson

Som på forrige album har han med seg en bråte kjente navn innenfor heavy-sjangeren. Ikke minst Bruce Kulick fra Kiss og Jennifer Batten som var gitaristen til Michael Jackson. Hvordan får han det til?

– Jeg bare spør dem. De synes prosjektet er kult, og sier ja.

Men den største helten, vokalisten Bruce Dickinson fra Iron Maiden, har foreløpig sagt nei, selv om Marius spurte han, ansikt til ansikt, i Molde.

Bok og tegneserie

Marius innrømmer at det ikke er så mye å tjene på musikken.

– Det jeg har til overs av lønna går til dette. Man må jo betale for innspillingskostnader. Det er heller ikke noe marked i Norge, men jeg selger en del til Sør-Amerika og ute i Europa.

Han har også fått laget en tegneserieutgave av første plata. Denne ble finansiert ved hjelp av crowd funding via Kickstarter. Og nå blir det også bok.

– En fyr fra USA spurte om han kunne lage en roman basert på del en. Jeg sa det var greit, vi kan alltids dele inntektene, he he.

– Når kommer filmen?

– Jeg skulle gjerne laget en tegnefilm i He-Man-stil. Alt var bedre på 80-tallet! Og jeg gikk glipp av det, siden jeg ble født i 1988!

Fikk varme opp for Anthrax