Fredag er det premiere på H.C. Andersens eventyr om den lille havfruen.

Hva skjer når en liten havfrue på havets bunn plutselig forelsker seg i en menneskeprins og er villig til å forlate livet sitt for en tilværelse på landjorda?

Mens Disneys animerte eventyr valgte en litt hyggeligere slutt, følger teamet på Barneteatret Vårt originalhistorien til H.C. Andersen.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Etter å ha reddet prinsen i en storm ofrer den lille havfruen både stemmen og fiskehalen sin for å kunne gifte seg med prinsen og dermed få en udødelig sjel. Han velger en annen, men selv om havfruen kan redde seg selv ved å drepe prinsen, velger hun døden.

– En slik historie har ikke barn vondt av å høre. Dessuten ligger det også et håp i avslutningen av stykket, sier regissør Linn Meyer Kongshavn, som selv er født i H.C. Andersens fødeby Odense, og har et nært forhold til den danske dikteren.

Rollene

– Å ofre seg selv er jo en edelt. At man tar fullt ansvar for det valget man har tatt. Men vi har jobbet veldig mye med slutten, forteller skuespiller Dagfinn Tutturen.

I likhet med regissøren og scenografen har han jobbet mye med barneteater, både i Belgia og hjemme i Norge. er hjemme.

Barne-Tv-kjendis Sofia Knudsen Estefanos er kjent fra Barne-TV på NRK Super, der hun var i to år. Nå har hun hovedrollen som «Den lille havfruen», i Ålesund.

Tutturen spiller flere roller i historien, som formidles på tre ulike måter.

Den lille havfruen spilles av tv-kjendisen Sofia Knudsen Estefanos, kjent fra jobben som programleder for Barne-TV i NRK Super i to år. Ved siden av å være skuespiller jobber hun som slampoet og har opptrådt på diverse festivaler, og skal også opptre på årets utgave av Høstscena.

«Den lille havfruen» spilles i Ålesund i perioden 15.9-8.10, og i tillegg i Fosnavåg (26.9), Ulsteinvik (27.9), Ørsta (28.9), Stranda (29.9) og Brattvåg (16.10).