Ålesund:

Terje Rypdal spiller i Parken kulturhus

Han har spilt pop, rock, jazz og skrevet store samtidsmusikalske verk. Nå er 70-årsjubileanten Terje Rypdal ute på turne, og onsdag kan du høre han i Parken kulturhus.

Til ålesund I august fylte legendariske Terje Rypdal 70 år. Nå er han ute med jubileumsturnéen Conspiracy, og onsdag spiller bandet i Parken kulturhus. 

Kultur

Hele sin lange karriere, nasjonalt og internasjonalt, har Rypdal vekslet mellom ulike musikalske retninger og sjangre. Han startet som popstjerne i shadowsbandet Vanguards, vendte seg mot jazzen på slutten av 60-tallet, der han blant annet ble med i Jan Garbarek Group. Siden har han gitt ut flere plater på legendariske ECM, både jazz- og samtidsmusikk, og han har mottatt tre spellemannpriser.

Anmeldelse fra konsert på Moldejazz i sommer: Terje Rypdal er aldri kjedelig. Aldri!

Chasers og Odyssey

Nå har han slått seg sammen med Elephant 9-musikerne Ståle Storløkken på keyboards og Nicolai Eilertsen på bass, samt nok en nestor i norsk jazz, trommeslageren Pål Thowsen.

Musikken publikum får høre i Parken kulturhus onsdag er satt sammen av eldre materiale, hovedsakelig fra Chasers- og Odyssey-perioden, i tillegg til noe nytt materiale. Det blir mange av de låtene de sjelden spilte live, og nye versjoner av de låtene som har blitt spilt.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet