– Det er uvirkelig, nesten ikke til å tro, sier Eline sjøl, dagen etter dagen. Når vi når henne på telefon er hun på veg til flyplassen for å reise hjem til Ålesund.

Eline – kalt «the fishing girl» blant familie og venner så langt tilbake som hun kan huske, på grunn av interessen hennes for sjø og fiskeri, har vært modell siden hun var 13 år.

– Da vant jeg først en lokal konkurranse som het Modelljakten og fikk kontrakt med Cabal Modeller i Ålesund. Bildene som blei tatt på første photoshoot etter dette gikk videre til Heartbreak Management i Oslo, noe som resulterte i kontrakt der også, sier hun.

Krav om skolegang

Selv om det ifølge Janne Halkjelsvik i Cabal Modeller har vært ønske om å sende Eline til USA for modelljobbing heilt siden hun var 15, er det først nå den internasjonale satsinga starter.

– For akkurat der er jeg beinhard: Jeg vil at alle «mine» i det minste skal ha fullført videregående før de reiser ut, sier hun.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Eline har, på si side, gjort unna to år ved Ålesund vgs. avdeling Volsdalsberga og ett år som lærling.

– Jeg mangler med andre ord ett år av læretida før jeg kan ta fagbrev i akvakultur, sier hun. Undervegs i videregående, før hun valgte å gå videre den vegen hun faktisk har gjort, hadde hun praksisperioden sin på sjøen.

– På loddefiske med ringnotbåten «Fiskeskjær». Etter hvert valgte jeg imidlertid altså akvakultur, og på sikt er planen å bli marinbiolog, men nå har jeg bestemt meg for å ta et pauseår og se hvor denne modelljobbinga bringer meg, sier hun.

– Det er forresten litt artig å spille på det – at jeg på den eine sida elsker havet og det å sløye fisk, samtidig som jeg i neste øyeblikk er å finne på catwalken, legger hun til.

Curve-modell

Med Eline som modell under Paris Fashion Week ble en viktig milepæl nådd, sier Julie Thyrum i Heartbreak.

– Så langt vi kjenner til har det nemlig aldri tidligere vært såkalt curve-modeller på catwalken hos de store motehusene. Og det, at jenter med litt mer former også har en plass der, er et skritt i riktig retning i denne bransjen, sier hun.

– Jeg for min del har til nå fått høre at mulighetene mine ligger i foto, men så skjer altså brått dette, som åpner for så mye mer, sier Eline.

– Kan du si noe om hva som skjer videre?

– Nei, for det vet jeg faktisk veldig lite om. Akkurat nå skal jeg hjem til Ålesund og slappe av noen dager, for etter å ha vært på flere såkalte sittinger, der en venter i timevis på å få tilpassa klær – etterfulgt av selve visninga, er jeg ganske sliten. Også selve uvissheten, det at en sjelden vet verken om en får være med under moteshowet før en faktisk står der, eller hva som blir neste oppdrag, tar på, sier hun.

– Samtidig har jeg klare signaler fra byrået om at de har troa på meg. Så klare at jeg altså nå har bestemt meg for å satse, i første omgang i ett år. Og den troa, den er hyggelig å tenke på, sier hun.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside