– Ettersom dette gjelder servering i kulturhuset som satser på lokal kultur, ønsker jeg å dra lokal matkultur inn. Slik får jeg utfolde min kunstneriske side ved å sette sammen menyer basert på fisk, lam og en mengde andre flotte råvarer Ålesund og Sunnmøre har å by på, og publikum får et utvidet tilbud.

Det sier Ivar Breivik som ser store muligheter for drifta av det han kaller satellittkjøkken i lokalet der Aalesunds kunstforening tidligere holdt til i Parken kulturhus.

Ombygging

Siden kunstforeningen flytta ut sommeren 2016 har kommunens kulturetat jobbet med planer for hva lokalet skal brukes til, og arkitekter har vært i sving for å finne arealmessige løsninger. Nå er planene klare for framtidens foaje klare.

– Det skal bygges et nytt kjøkken, en ny scene og akustikken i lokalet skal forbedres. Av byggtekniske årsaker må kjøkkenet bygges i den motsatte delen av lokalet enn der kunstforeningen hadde sin servering, forklarer kultursjefen.

Skulstad opplyser at Ålesund kommune har mottatt 450.000 kroner fra Kulturrådet til forbedring av akustikken, og at ombygging av foajeen har et totalbudsjett på 1,2 millioner kroner. Byggingen av kjøkkenet er det XL Gruppen som finansierer.

I midten av desember starter arbeidet med å bygge nytt kjøkken og ny scene.

– Vi håper den nye foajeen står klar til bruk i slutten av mars 2018, opplyser kultursjefen.

Ny scene

Sjef for Parken kulturhus, Hans Pareliussen, opplyser at tanken er at den nye scenen skal utfylle aktiviteten som skjer i hovedsalen.

– Programmet er ikke fastlagt, men det kan være snakk om mindre konserter, teaterstykker, foredrag, litterære samlinger og andre kulturelle arrangement, sier Pareliussen.

Han opplyser at Bjørn Vatne har vært engasjert for å jobbe fram forslag til program for den nye foajéscenen.

– Hans forslag drar vi med oss videre i programarbeidet, påpeker de.

Hans Pareliussen forteller at foajeen blir innredet på en slik måte at den blir fleksibel og lett kan tilpasses ulike typer arrangement.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Mer lokal kultur

Kultursjefen tror den nye scenen vil trekke mer lokal kultur inn i Parken kulturhus.

Han legger til at han ser det som naturlig at Ålesund bibliotek legger noen av sine arrangement til den nye foajeen i kulturhuset.