– Vi er kjent for å spille gla’musikk, og hele tiden med glimt i øyet. Det skal vi gjøre under jubileumskonserten også. Da skal vi fylle Parken Kulturhus med marsjer, svingmusikk, og spiller opp til allsang av Rundskue, Hellebroa og andre kjente ålesundssanger, forteller dirigent Kjell Lande.

Sammen med veteranene i korpset har han de siste ukene øvd inn konsertprogrammet.

For det er torsdag kveld det skjer. Da inntar de byens storstue med sin musikalitet og spilleglede, med Lars Johan Huse som kveldens konferansier og Per Jan Vinje som gjest.

Aktiv gjeng

Aalesunds Veterankorps ble stiftet 4. juni 2007, og allerede samme år debuterte korpset under tenning av julegrana. Til tross for høy gjennomsnitts- alder blant musikantene har korpset i løpet av sine ti år hatt hele 111 opptredener.

De har fordelt seg på flere konserter i korpsets faste konsertsal Arbeideren, konserter sammen med blant andre Aalesunds Mandsangforening, Moljegapet Blandakor, Mannskoret Varde og flere av byens sangsolister og ikke minst alle konsertene veterankorpset har holdt rundt på byens eldresentre.

– Det kommer vi til å fortsette med. Vi har det kjekt når vi spiller på disse stedene, og vi ser at de eldre setter pris på det når vi spiller låter de kjenner igjen fra sin ungdom. Men 17. mai-marsjering det tar vi ikke på oss. Det får yngre musikanter ta seg av, sier 76- åringen som er dirigent i jubileumsåret.

Kameratskap

Medlemmer med lang fartstid som korpsmusikanter, godt kameratskap og mye vitsing, smil og latter. Det er stikkord som dirigent og musikere mener kjennetegner veterankorpset, og suksessfaktoren for et økende medlemstall.

– Vi har det veldig koselig på øvingene. Jeg har funnet ut at gjennomsnittsalderen i korpset er 70 år og to måneder, men selv om vi er litt opp i åra er vi en vital gjeng som omgir oss med musikk, smil og latter, sier korpsets formann Webjørn Svendsen som legger til:

– Alle sammen må sies å være janitsjarfrelst, og når vi i tillegg har en dirigent som spretter opp på podiet og spruter av energi, da sprer spillegleden seg til alle i korpset.